Zgnita podłużnica golf II 3D

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Stoko90
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zgnita podłużnica golf II 3D

Post autor: Stoko90 » sob paź 10, 2009 22:13

Witam kolegów to mój pierwszy temat na forum więc proszę o wyrozumiałośc .
A teraz przejdę do sprawy a mianowicie miesiąc temu zakupiłem golfa II wszystko pięknie cacy naprawde zero tuningów silniczek jak złoto zwykły prosty 1.6D dymka nie puści ale tak myśle sobie zakonserwuje dziada tam gdzie się jakies oznaki pokazują to się za to zabiore okey parę ognisk na błotniku tu i tam wchodze do kanału i szukam dziury w całym no i znalalazłem wbiłem srubokret w podłuznice od strony kierowcy wypadła dziurka , stukam dalej delikatnie młotkiem tak stukałem ze odstukałem z 10cm rdzy i teraz tak nie chcę bawić się w naprawianie takiej podłużnicy ( nie lubie takiej roboty ) i koledzy mam do Was pytanie gdzie dostane podłużnice nową nie wazne jaka cena zeby tylko była ?? Czy znacie jakies sklepy insternetowe lub podobne i nr kontaktowe ??

Kolejne pytanie chodzi mi o lampy przednie dymione z allegro za 30zł cena strasznie podejrzana bo w sklepie takie lampy kosztują 160 za sztuke coś w tym musi byc ?? Warto kupic takie reflektory ?? Czy przestrzegać się takich niskich cen ?? Nie szukał bym sobie wydatku lecz mam juz folie wypaloną i swiatła po deszczu są mizerne prawie ich nie ma jedynie długie świecą wmiare takze proszę tez o odpowiedź.

Kolejne pytanie : Mam skrzynie 4-biegową v-max chwilowy 150max ale obroty straszne ( a wiadomo diesel tego nie lubi i to bardzo wiec trwało to pół minuty. Teraz moje pytanie jaki jest v-max na skrzyni 5-tce ?? Czy jest tak jak w simsonie zapewnie wiecie o czym mówie simson ze skrzynią 3 zbierał się lepiej i szedł jak simson ze skrzynią 4 ( a poza tym mniej machania stopką czy w golfie tez tak jest ze róznicy nie ma ??
Ostatnio zmieniony czw paź 15, 2009 08:32 przez Stoko90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » sob paź 10, 2009 22:18

4T starcza do 185 km/h, w JP mój tata wyciskał 160 na niej kiedyś.

Awatar użytkownika
marcinas1983
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: marcinas1983 » sob paź 10, 2009 22:24

Stoko90, kurde... byś napisał o tej podłużnicy z tydzień temu a bym ją Tobie wyciął z golfa, którego wywiozłem na złom. Myślę, że na forum poszukaj w dziale giełda... czasami ludzie mają mk2 na części to może coś w dobrym stanie się trafi :) . Z nową to może być problem, nie wiem czy to ktoś nawet produkuje, a jeśli nawet produkują to jakieś chińczyki to wybacz, ale lepiej zapodać dobrą używkę niż wstawiać coś z puszek po konserwach :hmm: .
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 22:26 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=255554&p=3049586#p3049586

Obrazek

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » sob paź 10, 2009 22:30

Stoko90, nową podłużnice ?? to chyba tylko ASO choć nawet tam pewno nie będą mieć...
wyciąć to co sie nie nadaje, wyczyścić rdze wspawać ubytki :) - zrobi Ci to lakiernik bez śladu jak będziesz chcieć :)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz paź 11, 2009 09:26

To_mas pisze:lakiernik
raczej blacharz :chytry:

:-k ...

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz paź 11, 2009 13:37

misiek pisze:To_mas napisał/a:
lakiernik

raczej blacharz :chytry:
czepiasz sie nie potrzebnie ! takim czepialskim stylem to ja mogę napisać ze blacharz nie zrobi bez śladu (a o tym pisałem) czyli nie pomaluje i to powadzi do głupiego przegadywania sie...

obecnie to 90% lakierników też potrafi spawać czy tam wyklepać.

poza tym każdy wie o co chodzi.

a dodam jeszcze ze dobrze jest skoczyć właśnie do takiego który będzie w stanie wspawać i polakierować, jak najpierw pojedziesz do blacharza a potem do lakiernika to i zapłacisz więcej i ten drugi może niezbyt chętnie chcieć sie za to chwycić co tam wspawał blacharz. :P
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 13:42 przez To_mas, łącznie zmieniany 3 razy.

pawel szymczak
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: pawel szymczak » ndz paź 11, 2009 14:48

Stoko90, poszukaj na szrocie Mk2, poprostu wytnij najlepiej cała podłużnice i to samo zrób z swojej Mk2, daj komuś kto ma "Miga" spawareczkę i ładnie wyspawaj. Nie zapomnij zakonserwować ją od środka. Ładnie pospawasz i bedzie cacy! :bajer:

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz paź 11, 2009 17:42

To_mas pisze:czepiasz sie nie potrzebnie
wyluzuj swoje rozszalałe hormony, niczego się nie czepiam - z reguły to jest tak że blachą zajmuje się blacharz a potem auto idzie w ręce lakiernika
To_mas pisze:jak najpierw pojedziesz do blacharza a potem do lakiernika to i zapłacisz więcej i ten drugi może niezbyt chętnie chcieć sie za to chwycić co tam wspawał blacharz.
i robią to w jednej firmie, aczkolwiek nie koniecznie - są tacy co wożą auta nawzajem do siebie
koniec OT
Stoko90 co do podłużnicy to ja na Twoim miejscu dał na to popatrzeć fachowcowi i on stwierdzi czy da się ją uratować czy pozostanie przeszczep

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”