Witam, jeśli już był takowy temat to nie krzyczcie za mocno, ale szukaczką nie znalazłem.
Co ile wymienia się pasek rozrządu w 1,6 D JP??
Co trzeba wymienić poza paskiem??
Najprawdopodobniej podziałam sam więc, na co zwrócić szczególną uwagę?
[mk2] Rozrząd w 1,6D JP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek wymienia sie co 40,50 tys.km.Oczywiście razem z paskiem musisz wymienić rolke napinającą.Sprawdz też stan zimmeringów na wałkach,koszt jednego to 12zł.więc warto wymienić przy okazji jak by coś tam rosiły.A jak nie masz doświadczenia to lepiej zostaw to mechanikowi,bo jak coś nie tak zrobisz to będzie bigos.A jak będziesz sam ustawiał to zwróc uwage na znaki.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: [mk2] Rozrząd w 1,6D JP
No ja znalazlem bliski twych problemow..Kryspin pisze:Witam, jeśli już był takowy temat to nie krzyczcie za mocno, ale szukaczką nie znalazłem
Cos kolo 50kkm, ale dla bezpieczenstwa przyjmij z 10k mniej.. Razem z paskiem wymienia sie napinacz, no chyba ze jest w dobrym stanie...Co ile wymienia się pasek rozrządu w 1,6 D JP?? Co trzeba wymienić poza paskiem??
A o tym to na forum juz bylo mnostwo topicow.. Jesli sie za to bierzesz wnioskuje ze pojecie o silnikach masz..Najprawdopodobniej podziałam sam więc, na co zwrócić szczególną uwagę?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!