Rodzaj smaru
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Rodzaj smaru
Witam,jaki smar stosuje się do posmarowania wałka sprzęgłowego (wieloklinu) przed zamontowaniem skrzyni do silnika? Może być zwykły do łożysk? Pzdr.
Andrzej
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
ok, rozumiem, tylko pierwsze słyszę o nakładaniu tego smaru, zresztą widać po aktywności w poście, że wiele ludzi na ten temat niewiele ma do powiedzenia, bo nikt nie zwracał na to uwagi, ja osobiście kilkukrotnie składałem sprzęgła w VWejach i nigdy tego nie robiłem. Jednak to logiczne że przy wyciskaniu sprzęgła minimalny ruch tarczy po wałku jest możliwy... może można by zastosować taki smar jak do klocków hamulcowych, zapobiega zapiekaniu się w jednym miejscu... smaruje się powierzchnie stykające się z tłoczkiem i krawędzie po których przesuwa się klocek...
jakaś żebranina czy co ??-=ren=- pisze:plusiki plusiki....
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 22:09 przez norek111, łącznie zmieniany 2 razy.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
no bez przesady... zadał pytanie odpisał że ok dzięki więc jeśli wartościowa była ta odpowiedź to niech da o tym w ten sposób znac... poza tym nie zauważyłem u Ciebie podpisu Moderatornorek111 pisze:jakaś żebranina czy co ??
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 22:21 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
vtutaj mój błąd jest zapisek w regulaminie, ale wydawać by się mogło że pownien tez być zapisek o tym że ktoś powinien dać znać czy ta odpowiedź mu jakoś pomogła, a jeśli tak to tak jak Paweł Marek, to sam masz zawarte w podpisie... Tyle...Paweł Marek pisze:No ale z zasady nie upominamy sie o plusy. Trzymajmy sie tego i nie dyskutujcie na ten temat
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 22:24 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-=ren=-, kwestia nie upominania się o punkty jest konkretnie zapisana w regulaminie (punkt 14) który wszyscy użytkownicy musza zaakceptować.
Z kolei kwestia przyznawania punktów to właściwie grzecznościowa forma wyrażenia wdzięczności. Więc bez sensu byłoby nakazywanie tego w regulaminie.
Z kolei kwestia przyznawania punktów to właściwie grzecznościowa forma wyrażenia wdzięczności. Więc bez sensu byłoby nakazywanie tego w regulaminie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.