[mk3]Zamarzl centralny zamek, POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no własnie z centralnym to ja mam niezłe jaja a mianowicie mam fabryczny pneumatyczny centrany zamek i zamarzają i mi wszystkie dzrzwi...(wchodze przez bagaznik)nie mam garazu auto stoi pod chmurką .Po nagrzaniu auta centralny puszcza, najgorzej w przednich drzwiach nawet rygli nie da sie wyciagnąć..doddam ze otwierac moge tylko przekręceniam kluczyka -nie posiadam pilota.
Pytanie:czy mozna dokupic pilota do centralnego i czy to zda egzamin,czy odkręcac pompkę i wysuszyc wszystkie przewody
Pytanie:czy mozna dokupic pilota do centralnego i czy to zda egzamin,czy odkręcac pompkę i wysuszyc wszystkie przewody
Nie wywalaj pompy, szkoda roboty. Jeżeli nie możesz nawet wyciągnąć rygli to zamarza mechanizm zamka.Wlodek pisze:czy odkręcac pompkę i wysuszyc wszystkie przewody
Ja uporałem się z tym smarując zamki WD, wlałem nawet pomiędzy rygle a tapicerkę.
Tylko delikatnie co by nie zrobić zwarcia na mikrostykach od centrala.
Jak dobrze nagrzejesz samochód (w środku) to część wilgoci odparuje i powinno być lepiej. Teraz jak były mrozy -20 bez problemu otwierałem zamki.
jakiej roboty - odpinasz zapinkę, wyciągasz wężyk i odpinasz 2 wtyczki - w sumie 1 minuta roboty. to raz a dwa - to powiedzia że dostawała się woda - nie wieżę że wszsytkie zamiki na raz zamarzają, ale jeśli tak (faktycznie dostawala się do pomki woda) to nic nie pomoże tylko wyciągniecie pomki, wężyków i zamkówmacil pisze:Nie wywalaj pompy, szkoda robo
A nie mozesz otworzyc "awaryjnie" klapki od paliwa ? Tu jest opisane jak to sie robi w Mk3, w Mk2 tez powinno tak byc. http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?85,0piter13 pisze:u mnie jak centralny zamarza to nie moge dostac sie do wlewu paliwa ,wtedy to tylko garaz, chyba ze jest ropka w baku.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...