Witam. Znowu problem z cieknącą szybą przednią. Uporałem się z przeciekiem po stronie pasażera ( źle uszczelniony/przyklejony cały bok szyby od str. pasażera ) i myślałem że będzie już ok ale się myliłem. Jak umyłem dzisiaj auto zauważyłem wodę na podłodze od str. kierowcy. Widać tak jakby lała się nie z wężyka od szyberdachu ( w samym rogu sucho tak jak pod tym kolankiem i wężykiem ) tylko bardziej na wysokości hamulca. Czy jest możliwość że cieknie bo ktoś źle wstawił szybę i jakoś na podszybiu przecieka ( jutro dopiero będę tam zaglądał ) ? I czy da się to jakoś uszczelnić domowym sposobem powiedzmy silikonem żeby nie ciekło więcej ?
Ktoś napisze że było wiele tematów z tym związanych.
Wiem bo wcześniej dużo czytałem o przeciekaniu wody do wnętrza, ale teraz od paru dni coś opcja "szukaj" nie wyszukuje mi po wpisaniu słów na które wcześniej znajdowało dużo tematów albo znajduje 3 - 4 tematy. Czy tylko ja tak mam ( na 3 komputerach).
Cieknąca szyba. NADAL.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli był przeciek po stronie pasażera to można przyjąć że ktoś h!@#$%^owo wkleił Ci szybę i może przeciekać też w innym miejscu... Nie zrozumiałem czy przecieka Ci u góry - na wysokości hamulca czy na dole na wysokości hamulca... Na dole to raczej nie możliwe żeby woda "pod górkę" podciekała...
ale jest możliwe że woda sączy się delikatnie po szybie i przeciek może być w innym miejscu.
oczywiście najlepiej byłoby wyciąć szybę i oczyścić ja i nadwozie, odtłuścić, posmarowac primerem i dopiero nałożyć klej...

oczywiście najlepiej byłoby wyciąć szybę i oczyścić ja i nadwozie, odtłuścić, posmarowac primerem i dopiero nałożyć klej...