Witam
Moj mk4 po stłuczce z dużą dziurą dostał w przednie prawe kółko i lekko się cofneło(3-5cm) co wpłyneło na skrzywienie wachacza. Kupiłem kompletny wachacz z originalnie zamontowanymi wszystkimi tulejami. Po zamontowaniu wachacza zbierzność się nie zmieniła była okej, ale lekko koło jest zgięte lekkie uchylenie górne koła do środka w okolicy 10 stopni jest to dosc widoczne porównując z drugą stroną. Dylematem jest: możliwe wygięcie macpersona( amortyzatora choc działa chyba odpowiedniu i nie widac naocznie na nim zgięcia) czy kwestia przekręcenia tuleji tej łączącej koło na 3 śrubkach z wachaczem? I czy wogle da się przesunąć te 3 śrubki?
Kąt przedniego koła ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie npisałem ze jest skrzywiony, mógłbys mi odp. czy moge ustawić kąt koła na wachaczu w mk4 za pomocą tej tuleji mocowanej na 3 śrubkach do wachacza? mac person wyglada byc okej w razie czego juz kupilem dwa, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie wtopilem kasy w bloto jak sie okaze ze kat kola sie zmienil tylko przez to ze wstawilem nowy wachacz i na nim nie wyregulowalem kąt.prezesso pisze:jak jest skrzywiony macperson to tylko wymiana