Spryskiwacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spryskiwacze
Witam.
Mam pewien problem. Ubywa mi dużo płynu do spryskiwaczy. zauważyłem, że po spryskaniu szyby cały silnik jest ochlapany płynem. obok pojemnika na płyn wystaje do góry taki wężyk z koncówką, jak kiedyś zalałem dużo płynu to nim leciało. od czego jest ten węzyk? Zbiornik nie jest dziurawy.
Mam pewien problem. Ubywa mi dużo płynu do spryskiwaczy. zauważyłem, że po spryskaniu szyby cały silnik jest ochlapany płynem. obok pojemnika na płyn wystaje do góry taki wężyk z koncówką, jak kiedyś zalałem dużo płynu to nim leciało. od czego jest ten węzyk? Zbiornik nie jest dziurawy.
O to samo miałem zapytaćOli pisze:może masz spryskiwacze świateł?

Możesz mieć spryski lamp, a jeśli nie masz ich w zderzaku to może miałeś, a po kolizji ktoś na szybko naprawiał i założył zwykły zderzak.
Czesik7 zobacz czy w zbiorniczku masz jedną czy dwie pompki. Jeśli dwie to ta od strony lampy jest wysokociśnieniowa do sprysków lamp i przy włączonych światłach i dłuższym przytrzymaniu spryskiwacza daje Ci płyn w komorę silnika.
Ewentualnie zarzuć jakąś fotkę tego wężyka o którym piszesz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Hmm.. Jak wiele wnosi do tematu Twoja wypowiedź..wolny83 pisze:
Proponuję jakiemuś modowi usunąć ją.
Czesik7 zatkać można, ale po co?czesik7 pisze:A czy można ten węzyk zatkać? Nie będzie to w niczym przeszkadzać?
Wystarczy jak zdejmiesz wtyczkę z pompki, z której wychodzi ten wężyk i po problemie

Na pompkę nie będzie szedł prąd, więc nie będzie pompowała płynu i już..
A swoją drogą to masz już 3/4 drogi do sprysków lamp

Niektórzy sami się męczą z elektryką, zmianą zbiorniczka i dorzucaniem pompki i sprysków w zderzak, a Tobie zostały w zasadzie same spryski w zderzak, docięcie otworów i już

Ostatnio zmieniony pn paź 05, 2009 11:10 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
jedynie jak jedziesz za ciężarówką po deszczu i chlapie błotem, spryski lamp praktycznie tylko spłukują z grubsza zanieczyszczenia tak jakbyś póścił na szybę bez wycieraczek tylko pod większym ciśnieniem, ponadto płynu ubywa znaczne ilości jak na lampy zaczniesz pószczać. Podsumowując polecam ale tylko jak zamierzasz xenona zakładaćczesik7 pisze:Pomagają dużo?

Zimą taki zbiorniczek 5,5L to chwila moment i nie ma. Praktycznie do każdego tankowania dolewałem płynu