MK4 Silnik 1.4 16V benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK4 Silnik 1.4 16V benzyna
Witam wszystkich Golfiarzy.
Mam do Was pytanko.Poradźcie mi co to może być i czy pomoże coś podłączenie komputera?
Mianowicie na zimnym silniku,na biegu jałowym silnik strasznie drga,jak próbuje jechać to nie tyle szarpie jak nie do końca reaguje na pedał gazu.Wciskamy pedał gazu a auto rozpędza się bardzo wolno,dopiero po chwili następuje "zryw" i auto normalnie przyspiesza.Drgania i problem z przyspieszaniem znikają gdy silnik się nagrzeje.Czym dłużej auto stoi tj. 2-3dni bez uruchamiania silnika tym większe drgania.
Dodam,że auto odpala ale "nie czysto"-nie wiem czy to coś pomoże.
Dziękuje Wam za ewentualne porady.
Pozdrawiam.
Mam do Was pytanko.Poradźcie mi co to może być i czy pomoże coś podłączenie komputera?
Mianowicie na zimnym silniku,na biegu jałowym silnik strasznie drga,jak próbuje jechać to nie tyle szarpie jak nie do końca reaguje na pedał gazu.Wciskamy pedał gazu a auto rozpędza się bardzo wolno,dopiero po chwili następuje "zryw" i auto normalnie przyspiesza.Drgania i problem z przyspieszaniem znikają gdy silnik się nagrzeje.Czym dłużej auto stoi tj. 2-3dni bez uruchamiania silnika tym większe drgania.
Dodam,że auto odpala ale "nie czysto"-nie wiem czy to coś pomoże.
Dziękuje Wam za ewentualne porady.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam ---layer---
Mam bardzo podobny problem- na zimnym silniku zaraz po odpaleniu po dłuższym postoju silnik (1,4 16V) nierowno pracuje, tak jakby szarpał- mam to od roku, przez ten czas czyściłem przepustnicę, silniczek krokowy, wymieniłem świece... i nadal nie ma porządanego efektu- cały czas szarpie. Po kilku chwilach jak sie troche podgrzeje i go "przegazauję" wszystko się normuje i silnik pracuje równo.