Nie odpala polo 12 12v 2002r. silnik AZ(ku) na zimnym śliniku czasem zaskoczy i wtedy jest wszystko ok. Jeden błąd związany z katalizatorem ;
16804 - d cylindrów 1; system katalizatora: za mała skuteczność
P0420 - 35-00 - -
Gdy nie chce odpalić brak iskry i nie podaje paliwa.
Sprawdzałem plusy i masy do komputera wszystko w porządku,
również sprawdziłem czujnik obrotu wału i wałka podłączyłem mierniki cyfrowe do kabli sygnałowych gdy nie chce odpalić sygnał jest, wiem że to powinno się robić oscyloskopem lecz nie mam go. Jedno mnie zaciekawiło ?? czego nie rozumiem gdy zaczynamy kręcić przez sekundę pokazuje obroty ślinika w programie wag com pole pierwsze, potem giną i nie ma ich. Czego może to być przyczyna ?
Polo 12 16v nie odpala na zimnym śilniku.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Nie ma alarmów ani odcięć zapłonu sprawdzałem, jeszcze immobilizer nie sprawdziłem, lecz zaraz sprawdzę.
[ Dodano: 08 Paź 2009 19:09 ]
Sprawdziłem immobilizer, kontrolka gaśnie w liczniku nie ma błędów. Podmieniłem czujniki z wałka rozrządu i wału, również przepustnice problem jest dalej. Zauważyłem gdy otworzyłem drzwi kierowcy pompa paliwa się odezwała na chwilę!!! lecz zrobił to tylko raz.
[ Dodano: 08 Paź 2009 19:11 ]
Brak alarmu i odcień niczego się nie doszukałem. Gdzie jeszcze uderzyć.
[ Dodano: 08 Paź 2009 19:09 ]
Sprawdziłem immobilizer, kontrolka gaśnie w liczniku nie ma błędów. Podmieniłem czujniki z wałka rozrządu i wału, również przepustnice problem jest dalej. Zauważyłem gdy otworzyłem drzwi kierowcy pompa paliwa się odezwała na chwilę!!! lecz zrobił to tylko raz.
[ Dodano: 08 Paź 2009 19:11 ]
Brak alarmu i odcień niczego się nie doszukałem. Gdzie jeszcze uderzyć.
Artek