wymiana tuleji tylnej belki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to lepiej nie urywaj , bo jak urwiesz, to jazda na całego juz jest... trzeba ciąc podłuznice, podłoge w aucie no i ogolnie robta cięzkapietka_86 pisze:czuje,ze zanim pojade do wulkanizatora to urwe te sruby jak beda zapieczone na amen
btw, paczka poszła.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
dz
to moze wogole nie bede sie za to zabieral.....chociaz na przegladzzie powiedzieli,ze trza by juz wymienic...
[ Dodano: 06 Paź 2009 19:08 ]
no a mowisz o ktorej srubie???ktora jest gorzej odkrecic,ta co jest wkrecona tak jak by pionowo od dolu do gory???czy ta co jest wkrecona poziomo w kierunku tylu samochodu????
to moze wogole nie bede sie za to zabieral.....chociaz na przegladzzie powiedzieli,ze trza by juz wymienic...
[ Dodano: 06 Paź 2009 19:08 ]
no a mowisz o ktorej srubie???ktora jest gorzej odkrecic,ta co jest wkrecona tak jak by pionowo od dolu do gory???czy ta co jest wkrecona poziomo w kierunku tylu samochodu????
Witam, z obydwiema moze byc problem, wez dobre pokretlo i solidna nasadke, sprobuj popuscic te sruby, moze pojda. U mnie musialem pruc podlogepietka_86 pisze:ktora jest gorzej odkrecic,ta co jest wkrecona tak jak by pionowo od dolu do gory???czy ta co jest wkrecona poziomo w kierunku tylu samochodu????
Ale dalem rady! Dla chcacego nic trudnego
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czyli wycinasz blache w miejcu pod nogami kierowcy , zadna fajna sprawa, wyobraz sobie ,z e ta sruba która chwodzi pionowo w góre, to ona ma nakrtke własnie w karoserii ...pietka_86 pisze:czyli???
wiec domysl sie co i gdzie trzba ciąc zeby dostac sie do nakrtki
tak jest stala i zamknieta, po urwaniu sruby zostalo mi wiercenie, lepszy bajer jest to ze musialem sobie zalatwic dlugie wiertlo bo wiercilem od spodu do gory a potem dalem nowa srube + nakretke,pietka_86 pisze:no ale nakretka chyba jest jakos przymocowana do karoserii czy jak to jest????
to jeszcze da sie obejsc, ale nie wiem co by to bylo jakby sie urwala pozioma sruba, te grzalem palnikiem u znajomego
Ostatnio zmieniony wt paź 06, 2009 22:06 przez Mieniu_69, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma co plakac, ale przynajmniej wiesz na czym stoisz, posprawdzaj czy da sie poroskrecac zawieszenie, jesli tak to masz lajt, jak nie to pechpietka_86 pisze:wiecie co odechciewa mi sie tej wymiany tych tuleji z przodu....
wogole zrobil to ktos bez problemu,tzn sruby sie odkrecily i pozniej wszystko normalnie zakrecil i tyle????
jak to jest 50/50 ze sie ukreca?????
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pietka_86, mowie Ci, wez pierdyknij pare razy młotem w te sruby, zeby sie obudziły , bo moga byc zapieczone, pozniej załóz dobra nasadke, duza grzchote i jazda
ja sie zapierałem noga o auto i ciągnąłem reka ile siły sruba trzeszczała , piszczała , ale poszła ale tez mialem stracha ale np u kumpla w pasku poszło wszystko miodowo bez strzesu, u niego to nie było nigdy wykrecane, a ja juz zmienialem belke u siebie widocznie za mocno dokreclem , bez smaru itd..
[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 10:09 pm ]
ja sie zapierałem noga o auto i ciągnąłem reka ile siły sruba trzeszczała , piszczała , ale poszła ale tez mialem stracha ale np u kumpla w pasku poszło wszystko miodowo bez strzesu, u niego to nie było nigdy wykrecane, a ja juz zmienialem belke u siebie widocznie za mocno dokreclem , bez smaru itd..
[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 10:09 pm ]
tylko gwint sie grzeje , a nie srube bo jak sruba sie rozszerzy , to bedzie grubsza i znowu klopsMieniu_69 pisze:te grzalem palnikiem u znajomego