GOLF II stukanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF II stukanie
ostatno zauwazyem ze podczas jazdy cos mi zaczyna pukac i trzesie kierownica. Nie jest to stukanie zawsze takie same. Raz zaczyna pukac po przejechaniu 10km innym raze po 80km. Nie ma reguły. Mysle ze nie są to przeguby, gdyz pukanie nie jest zawsze przy skrecie. Nigdy niewiem kiedy zacznie pukac a kiedy przestanie. Bo nie jest to stkukanie ciągłe (raz stuka , innym razem nie)
on nie jest przykręcany tylko zapinany dwoma tulejkami rozporowymi, są jeszcze przegoby wew. przy skrzyni i one mogą też stukać, zewn. też jak są juz mocno sfatygowane to i przy jeżdzie na w prost też będą walić, sprawdż łożyska na kołach i górne łozyska amortyzatorów(czy nie ma tam zadużego luzu), ja ostatnio byłem na stacji diagnostycznej i zrobiłem sobie cały przegląd zawieszenia(rolki + szarpak) i wyszło mi że umnie stukało łożysko amortyzatorabongo pisze:Jak sie odkręci to daje takie objawy.
...
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
erjac, Ja miałem tak samo!Raz pukało a raz na 2 tygodnie miałem sopkój potem pukało i znowu spokój i od czas do czasu wyrywało kiere z rąk...Moim zdaniem powinieneś pojechać do mechaniora i oblukac PRZEGUBY!!!U mnie był wywalony prawy zewnętrzny przegub..Też myślałem ze to cos innego ale jednak nie miaem racji..Proponuje jechac do mechaniora
Pozdro :kufel:Dodam jeszcze że pod koniec życia przegubu przy ruszaniu lub przy jeździe na wprost też potrafił pukiać tak głosno że aż sie ludzie ogladali
ewentualnie tuleje wachacza......
Pozdro :kufel:Dodam jeszcze że pod koniec życia przegubu przy ruszaniu lub przy jeździe na wprost też potrafił pukiać tak głosno że aż sie ludzie ogladali
ewentualnie tuleje wachacza......
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Żeby dobrze sprawdzic przegub to mechanior musi rozebrać manżete (gumową osłone przegubu) i zobaczyc czy pzrergub nie jest suchy....
Jeśli osłona pęknieta to NA BANK dostało sie do przegubu syfu z drogi (piasek,kamyki i inne bajery) który niszczy tą część..
U mnie jeden mechanior łomem sprawdzał i mówił ze szafa gra a drugi od razu zdemontował osłonę i wymienił co trzeba
Pozdro
Jeśli osłona pęknieta to NA BANK dostało sie do przegubu syfu z drogi (piasek,kamyki i inne bajery) który niszczy tą część..
U mnie jeden mechanior łomem sprawdzał i mówił ze szafa gra a drugi od razu zdemontował osłonę i wymienił co trzeba
Pozdro
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Jest octavia 1,9 Tdi ASV