golf II 1,2 NZ Stuka jak disel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf II 1,2 NZ Stuka jak disel
Witam mam takie pytanie co jest winą że mój golfik stuka (chodzi głośno) wymieniłem popychacze i olej to przez jakiś czas było dorze po jakiś dwóch miesiącach zaczoł stukać i nie wiem czy to wałek czy głowica
u mnie stuka jak wleje nieodpowiedni olej, lepiej jeżeli już ma spory przebieg wlać gęstszy tak żeby miał szanse prawidłowo napełnić popychacze..slawek_w pisze:wymieniłem popychacze i olej to przez jakiś czas było dorze po jakiś dwóch miesiącach zaczoł stukać i nie wiem czy to wałek czy głowica
jaki olej stosujesz?
stuk stukowi nie równy... chyba ciężko tak przez internet stwierdzić cożto jest... ale skoro jużtaz bawiłeś się popychaczami a często one postukują szczególknie w zimie to może tu należy szukać winnych
a może ci wypluło olej?! chociaż napewno to sprawdziłeś? prawda?
____________pozdrawiam
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
moja prywatna rada to 15w40 napewno nie 10w40slawek_w pisze:Przebieg to on ma spory bo 230 tyś. a olej to mobil 10w 40
ja mam najtanszy czili lcos polskiego i jest elegancko, 15w40 albo i więcej przy takim przbiegu, nie jest on ogromny ale już swoje za uszami autko ma, olej 10w40 może ci spowodować jedynie wycieki i stuki popychaczy
__________________pozdrawiam
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
bardzo dobrze ci powiedział, też miałem tango z czujnikiem halla bo za wszelkją cenę lałem olej 10w40, od kiedy leje 15w40 jest ok:) niedobrze jak wałek sie przegrzewa... może to przyczynić się do jego zużycia czyli ten stuk to wcale nie musza byc popychaczeslawek_w pisze:Właśnie się zastanawiam cz czasami olej nie jest za żadki bo co rok mam kłopoty z czujnikiem hala a jeden gość mi powiedział że przyczyną może być przegrzewający się wałek.
ja akutalnie wbrew wszelkim zasadom mam pól na pół 10w40 i 20w40 generalnie silnik działa elegancko juz jakies 3 miechy
_____________pozdrawiam
PS moze nagraj dzwiek i rzuc na strone heheheh