Witam nie bardzo wiem co poczac jezdze moim golfem po anglii mam swojego mechanika ale on tez nie bardzo radzi sobie z automatycznymi skrzyniami ,a wiec tak jakis czas temu zaczelo sie cos dziac czyli mial problem ze zmiana biegow musialem go mocno depnác zeby wszedl na wysokie obroty i odpuscic i sie bieg zmienial ale to co teraz sie dzieje to masakra maxymalnie jade 110na godzine bo silnik chce mi wyskoczyc na takich obrotach pracuje i jak ruszam musze go takze mocno cisnac zeby pojechal i nie czuje jak sie bieg zmienia z 1na 2 to tak jak bym w tym momencie mial tylko jeden bieg 2 wie ktos co to moze byc?
dziekuje
[MK4]Problem skrzynia biegow w automacie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przy regularnie serwisowanej skrzyni nie powinieneś prawie odczuwać zmiany biegów.
W Twoim przypadku raczej nie jest ona w takiej dobrej kondycji.
Czy wymieniałeś filtr i olej regularnie? Bo troszkę objawy przypominają ślizganie się sprzęgiełek.
Poza tym skrzynia automatyczna nie jest do zarzynania a do normalnej jazdy.
Jak się ją katuje to w końcu odmówi posłuszeństwa.
W Twoim przypadku raczej nie jest ona w takiej dobrej kondycji.
Czy wymieniałeś filtr i olej regularnie? Bo troszkę objawy przypominają ślizganie się sprzęgiełek.
Poza tym skrzynia automatyczna nie jest do zarzynania a do normalnej jazdy.
Jak się ją katuje to w końcu odmówi posłuszeństwa.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Paweł Marek
- V.I.P.