dziwnie szarpie czasami traci moc 2.0 v8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwnie szarpie czasami traci moc 2.0 v8
witam mam prośbe co jeszcze sprawdzić w golfie lub wymienić ponieważ od jakiegoś czasu auto wariuje na zimnym silniku po dodaniu gazu mułowato idzie trzeba dodać i odjąc i zaś dodać gaz i tak dziwnie szarpie a po zagrzaniu sie silnika idzie lepiej ale zaś raz za czas zaczyna szarpać po dodaniu gazu i trzeba odiąc i zaś dodać gaz .....
wymieniałem już świece kable sonda lambde filtr paliwa na komputerze już nic nie pokazuje a problem jest
dzieki za podpowiedzi
wymieniałem już świece kable sonda lambde filtr paliwa na komputerze już nic nie pokazuje a problem jest
dzieki za podpowiedzi
sajdi
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jaki masz silnik?? czujnik temp cieczy sprawdzony??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
silnik gti 2.0 v8 kopułka i palec też wymieniony czujnik temp cieczy nie sprawdzalem a można go samemu sprawdzić jakoś w domu czy trzeba na warsztat ........mam też dylemat bo poprzednik zalożyl filtr sportowy i cały ten dolot i czy to czasami nie wpływa no takie zachowanie chodzi mi o przeplywke bo to mam przerobione widze a za bardzo też bym nie miał jak tego sprawdzić
sajdi
- d.milas
- Użytkownik
- Kontakt:
2.0 8v sa 3 silniki, podaj model, czasami moze byc to przeplywka, czujnik temp.. roznie bywa. Oznaczenie motoru podaj. Na wlepie w bagazniku bedziesz mial. 2E AGG AGY takie sa bodajze.
"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Proponowałbym dla testu podmienić przepływimierz, ale nie kupowac od razu, podmienić na próbe z innego auta czy dogadać sie na szrocie że jak nie bedzie potrzebny to oddasz.
Czy usterka pojawiła się sama z siebie czy po jakijś naprawie - np wymianie paska rozrządu?
to stwierdzenie znaczy że coś pokazywało, napisz co.sajdi750 pisze:już nic nie pokazuje
Czy usterka pojawiła się sama z siebie czy po jakijś naprawie - np wymianie paska rozrządu?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
bo byłem u mechanika i na kompie mu pokazało że sonda nie dziala to wymienił mi bo auto wogóle nie jeżdziło ....a nie chciałem żeby dalej grzebał w nim bo kiedyś mnie tak naciągneli ....i auto po wymianie o niebo lepiej idzie ale no tak jakby jeszcze coś go jeszcze boli nie ma pełnej mocy szarpie i żeby przyspieszył musze spuścić i potem zaś dodać gazu
sajdi
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
najlepiej dogadaj się z kimś ze swojej grupy, kto ma Vaga i posprawdzaj dokładnie wartości wszystkich czujników i napięcie na lambdzie....i koniecznie daj znać jeśli usuniesz usterkę, a tak jeszcze na marginesie masz LPG?? kata też masz??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
sprawdź ustawienie rorządu podstawa byc moze masz o ząbek przestawiony i dlatego szarpie miałem tak samo "fahowiec" mi wymieniał pasek i debil kupa wie i źle ustawil sprawdź ustawienie zapłonu wyczysc przepływke wykrec ją i zobacz czy na drucikach nie ma kurzu pzyjzyj si dokładnie na dobrym swietle bedzie widac kurz wyczysc dokładnie delikatnie