Witam!
Mam problem z czujnikiem ABS-u, tak dokładniej z prawym tylnym. Problem polega na tym, że przede wszystkim na vagu mi to wykrywa. A usterka sama w sobie nie jest dokuczliwa ale ją opisze: Gdy jadę z dużą prędkością i zachce mi się hamować to się odpowiednio załączy ABS. Gdy jadę z małą prędkością i delikatnie hamuje to czuje na pedale hamulca jak mi delikatnie trze ten ABS.
Teraz mam pytanie! Przy wymianie czujnika jakie polecacie? Czy mam kupować tylko firmowe czyli np: FEBI, VALEO które są bardzo drogie? Czy mogę sobie pozwolić na jakieś tanie zamienniki firmy np: Hart, Hans Pries? Doradźcie co wy myślicie?
Zepsuty czujnik ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zepsuty czujnik ABS
Ostatnio zmieniony ndz paź 04, 2009 10:30 przez Tekilus, łącznie zmieniany 1 raz.
Tanie części samochodowe.
Ja u siebie mam Siemensa: http://www.allegro.pl/item750273771_czu ... skoda.html
Wrzucałem ok. roku temu i do dziś nie ma z nim problemu.
Fakt, że kupowałem troszkę taniej, bo po 19zł, no ale to było blisko rok temu
Pamiętaj tylko, że lewy od prawego się różnią, więc musisz podać stronę.
Wrzucałem ok. roku temu i do dziś nie ma z nim problemu.
Fakt, że kupowałem troszkę taniej, bo po 19zł, no ale to było blisko rok temu

Pamiętaj tylko, że lewy od prawego się różnią, więc musisz podać stronę.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Aaa.. Chodzi Ci o tył.. Nie doczytałem..Tekilus pisze:tam niby na tył było chyba wszystko to samo.
Na tyle faktycznie oba są takie same.
Ale osobiście na tył też bym szukał czegoś SIEMENS-a, bo mam to już sprawdzone

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .