Smarowania zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Smarowania zamka
Witam! mam problem z zamkiem drzwi od strony kierowcy a dokładniej zacina mi sie kluczyk jak przekrecam go w zamku zeby otworzyc dzwi. czym to nasmarowac? albo co zrobic zeby tak nie bylo. Dodam jeszce ze nie mam otwierania z pilota;/ i to mi jest potrzebne ;( pomocy. Prosze o szybką odpowiedz i pozdrawiam
Samarowanie może pomóc lub nie. Trzeba rozebrać wkładke zamka i wyczyścić z brudu. Być może wyłamała się część podkładki wewnątrz wkładki i teraz ociera się przez co jest w pewnym miejscu opór w obrocie zamka. Tu jest wszystko napisane http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564&start=0
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Najlepiej do maszyn precyzyjnych rzadka oliwka lub z grafitem lub z teflonem lub wysokie frakcje w sprayu. WD-40 ostatecznie, on odparowuje i niewiele zostaje frakcji smarującej (tylko żadnych gęstych smarów, wazelin i bialych smarów)
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.