Rozrusznik nie chce zakręcić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik nie chce zakręcić
Witam mam mały problem. kiedy wyciągnełem rozrusznik to próbowałem wirnikiem zakręcić to trochę za ciężko było, wyciągnełem szczotki (mają 2 m-ce) i złożyłem bez szczotek to kręcił lekko, szczotki wyglądają na dobre, włącznik elektromagnetyczny też wyrzuca tylko nie zakręci już wirnikiem, akumulator ma tydzień i sprawdzałem na innym to też jest dobry.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
rozrusznik musi mieć dobre połączenie do masy, czyli powinno być dobre połączenie masy silnik-karoseria.
Zakup miedzianą plecionkę w postaci taśmy i jedną stronę przykręć do silnika daj pod jakąś śrubkę, a drugą stronę do karoserii lub (-) akumulatora.
link do plecionki, abyś wiedział o co m i chodzi:
http://moto.allegro.pl/item735642282_un ... 400mm.html
ps. nie dubluj tych samych tematów bo admin czuwa i będzie
Zakup miedzianą plecionkę w postaci taśmy i jedną stronę przykręć do silnika daj pod jakąś śrubkę, a drugą stronę do karoserii lub (-) akumulatora.
link do plecionki, abyś wiedział o co m i chodzi:
http://moto.allegro.pl/item735642282_un ... 400mm.html
ps. nie dubluj tych samych tematów bo admin czuwa i będzie
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 21:28 przez prezesik25, łącznie zmieniany 2 razy.
to, że po wyciagnieciu ciężko się obracał to o niczym nie swiadczy bo wirnik w rozruszniku podparty jest na dwóch tujejkach i jak go wyciagnąłeś wirnik nie był centrycznie i obcierał
sprawdź połączenia grubych przewodów zasilajacych oraz plecionke do szczotek czy jest przykrecona
ps: jeden temat wystarczy
sprawdź połączenia grubych przewodów zasilajacych oraz plecionke do szczotek czy jest przykrecona
ps: jeden temat wystarczy
Old volkswagen's never die...
tak ma być. szczotki dociskane są do komutatora sprężynkami i niewielki opór powinien być
chyba że coś odwrotnie poskładaleś i dlatego nie bangla
chyba że coś odwrotnie poskładaleś i dlatego nie bangla
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 21:46 przez artur1902, łącznie zmieniany 2 razy.