Luz na tylnym łożysku.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Luz na tylnym łożysku.
Witam wszystkich mam taki mały problemik zauważyłem ostatnio że w moim MK3 w momencie kiedy złapie się od góry za tylne koło i pobuja się autem to wyczuwalny jest luz tak jakby była zasłano dokręcona nakrętka na piaście postanowiłem dokręcić nakrętkę podniosłem auto i za uwarzyłem że w momencie kiedy koło jest w powietrzu i załapie się koło góra duł czyli na godzinie 6 lub na 3 to luz jest praktycznie niewyczuwalny wcale a jak się auto opuści to luz znów się pojawia i teraz nie wiem czy to tak morze zostać czy lepiej dociągnąć te nakrętkę.
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
A czy to na pewno łożysko? Może jakiś luz na tulejach tylnej belki, bo chyba łożysko nie powinno stukać / pukać. Luz na łożyskach tylnych musi być, dokręca się to bardzo ostrożnie i w sposób opisany w literaturze i na forum się znajdzie. Łożyska łatwo wykończyć jak się je dokręci zbyt mocno. To są stożkowe, a gwint drobnozwojowy. Sprawdź może jeszcze stan tulei tylnej belki.
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
zyggy
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.