Spalanie 12l/100km 1.6 Benzyna... Normalne to ? ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie 12l/100km 1.6 Benzyna... Normalne to ? ...
Dziwi mnie jeden fakt gdyz moja golfinka w mieście pali 12 litrow! Jest to silnik 1.6...
Zaznaczam, że lagodnie po miescie jezdziłem ...
Sprawdzałem filtr powietrza troche go wyczysiłem i nie wiem czego może by to wina takiego spalania... Może gaźnik ? nie wiem... Doradźcie mi coś.
Zaznaczam, że lagodnie po miescie jezdziłem ...
Sprawdzałem filtr powietrza troche go wyczysiłem i nie wiem czego może by to wina takiego spalania... Może gaźnik ? nie wiem... Doradźcie mi coś.
Old good Times.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Według mnie za dużo pali , wejdz na ta strone, skopiuj link i zobacz ile mniej wiecej powinno palic : http://www.autocentrum.pl/?FF=307&makei ... ybopinii=1
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
własnie!oldstaszek pisze:Jeszcze - jaki gaźnik...
_redox_, sa dwa typy gaźników Pierburg 2EE i Pierburg 2E2. Obydwa awaryjne i skomplikowane. Jeśli nie masz ochoty się wgłębiać w budowę i regulację samodzielną, to szukaj speca do tego - i od razu piszę że nie będzie łatwo.
Sam sobie możesz posprawdzać takie rzeczy jak kable, świece, ustawienie rozrządu i zapłonu (tom już z lampą stroboskopową), działanie siłownika podciśnieniowego na aparacie zapłonowym itp. Każdy z tych tematów jest wielokrotnie poruszany na forum, a problem "duże spalanie" można przypasować do każdego z tych tematów. Na tak ogólnie postawione pytanie można by pisać i pisać. Po raz setny, więc użyj wyszukiwarki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.