Czy to uszczelka pod głowicą??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szlif sprawdzenie głowicy byc moze wymiana zawprow to gdzies okolo 300, uszczelka i inne uszczelnioacze i przy okazji rozrzad okolo 200zl a robocizna za free bo robie to sam tylko martwi mnie jedna rzecz czy w miejscu wydmuchy tej uszczelki nie pojawila sie dziura i czy jak załoze to nie stanie znowu mi sie tosamo za preset kilometrow a nie mam jak zmierzyc płaszczyzny bloku
Jezeli pomoglem daj punkt:)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
to będziesz widział ewidentnie czarne wżery na płaszczyźnie głowicy. Jak są to planowanie głowicy, blok silnika też trzeba sprawdzić, czy nie ma wżerów, np. jak u mnie było - przy płaszczu wodnym. Uszczelka strzeliła z powodu skorodowania metalu w uszczelce głowicy (wtedy kupiłem jakąś tanią za 15 zł).frytek43 pisze:nie mam jak zmierzyć płaszczyzny bloku
Ja tymczasowo zaszpachlowałem wżery poxipolem i ładnie na równym klocku wygładziłem papierkiem, ale to tylko na chwilę (może pojeżdżę na tym drugie 100 tys.km), obecnie rozglądam się za drugim silnikiem.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: