Brak Stop-u, ESP sie pali caly czas;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak Stop-u, ESP sie pali caly czas;/
Tak jak w temacie..
Po odpaleniu silnika zapala mi sie kontrolka od świec (mruga), potem komunikat Engine Workshop., potem esp się caly czas pali noo i brak światła STOPu ...
Może ktoś wie czym to może być spowodowane
same problemy z tym mojim golfem
Po odpaleniu silnika zapala mi sie kontrolka od świec (mruga), potem komunikat Engine Workshop., potem esp się caly czas pali noo i brak światła STOPu ...
Może ktoś wie czym to może być spowodowane
same problemy z tym mojim golfem
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 21:16 przez alvarito1, łącznie zmieniany 1 raz.
MK4 TDI AJM.
Obecnie
MK4 TDI GTI ARL US 20 TH :D
Obecnie
MK4 TDI GTI ARL US 20 TH :D
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Wymień czujnik STOP nad pedałem hamulca i będzie po problemie, ESP bierze z niego sygnał i dlatego świeci , a do tego nie ma z tyłu lamp przy hamowaniu.
Czujnik do wymiany.
[ Dodano: 30 Kwi 2009 21:26 ]
Bezpieczniki oczywiście sprawdziłeś
[ Dodano: 30 Kwi 2009 21:37 ]
Demontaż czujnika
Czujnik do wymiany.
[ Dodano: 30 Kwi 2009 21:26 ]
Bezpieczniki oczywiście sprawdziłeś
[ Dodano: 30 Kwi 2009 21:37 ]
Demontaż czujnika
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
a mogł by ktoś podać numer tego czujnika ? bo mam dokłądnei ten sam problem z czujnikiem swiatła stop pali mi sie swieca zarowa + ESP i napis motuer atelier czy jakos tak i nei działaja swiatłą STOP na vag wyszło ze bład z czujnikiem pedała hamulca iiii do tego ze niby bład czujnika cisnienia hamowania. Aha i jak zdjac osłone zeby dostac sie do tego czujnika tam pod kierownica ?:> nie chce nic urwac.
Mam nadzieje alvarito1 ze nie masz mi za złe podpiecia sie do tematu Pozdrawiam !
Mam nadzieje alvarito1 ze nie masz mi za złe podpiecia sie do tematu Pozdrawiam !
2 stykowy nie występował w MK4.jeson pisze:191 945 515B czujnik na 2 styki
1J0 945 511E czujnik na 4 styki
ten na 4 styki zapewne jest stosowany jak jest esp
Teraz są dostępne w serwisie poprawione (mniej awaryjne) włączniki - mają początek nr bodajże 1C0 ... ... - polecam.
[size=85]Diagnostyka, kodowanie VCDS, chiptuning.[/size]
mam to samo też raz są światła a raz nie ma, jak im czapka stanie. Tylko jest jeszcze inna i to niepokojąca sprawa a dokładniej wymieniałam czujnik stopu a po wymianie świecił cały czas stop, czy był wciśnięty czy nie. Żeby nie było sprawdzałem na 2 czujnikach różnych firm, ten sam efekt więc dalej męczę się ze starym ale nie bezpiecznie tak jeździć.
Co do dostania się do czujnika jak nadal Gumis_Krk nie wiesz jak się dostać do niego to wytłumaczę. Nie jest trudno ale troszkę brutalnej siły trzeba użyć.
Co do dostania się do czujnika jak nadal Gumis_Krk nie wiesz jak się dostać do niego to wytłumaczę. Nie jest trudno ale troszkę brutalnej siły trzeba użyć.