nawiew w bagażniku Golf IV Variant ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wilku2
Nowicjusz
Nowicjusz

nawiew w bagażniku Golf IV Variant ??

Post autor: wilku2 » pn wrz 21, 2009 19:26

Witam, ostatnio zauważyłem że przy bocznych szybach w bagażniku są kratki które wyglądają jak od nawiewu. Jednak kiedy włączam wentylator to nawet lekkiego podmuchu nie ma ani z lewej ani z prawej strony.

Czy mam coś zepsute czy to wcale nie są kratki nawiewu ??

Hansolo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Hansolo » pn wrz 21, 2009 19:42

Też się nad tym zastanawiałem, nawet "prawie" rozbierałem boczek, ale nie są to kratki nawiewu, bo nie prowadzą tam żadne tunele.

Mój Tatusiobus ALH seria 97,5 KM & 210,6 Nm soft by Tune UP Gdańsk 120,1 KM & 280,2 Nm / był -sentyment pozostał / teraz Mondeo IV 140 KM TDCI

wilku2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wilku2 » pn wrz 21, 2009 19:58

szkoda bo zimą szyby w bagażniku mam bardzo często zaparowane,
dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pn wrz 21, 2009 21:28

To jest wylot powietrza z nadwozia. Powietrze jest nawiewane do środka przez wentylator, ale musi też jakoś wylatywać z kabiny. Wylatuje wlaśnie tymi otworami. Pod poszyciem zderzaka tylnego jest otwór z taką klapką plastikową - tamtedy ucieka powietrze. Kanałów nie ma żadnych, bo po prostu powietrze dostaje się przez te kratki miedzy tapicerkę a blachy, a potem wylatuje tymi otworami pod zderzakiem.
Po prostu zużyte powietrze z kabiny musi być jakoś usuwane.
Pamiętzaće w dużych fiatach kratkę na ostatnim słupku? Albo taki czarny plastik na słupku C w Polonezie (tych najstarszych typach)? To wełaśnie były kratki do usuwania zużytego powietrza. Teraz producenci bardziej je maskują.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”