Brak rury wlotowej do filtra powietrza!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kamilds87
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Brak rury wlotowej do filtra powietrza!!

Post autor: Kamilds87 » ndz wrz 20, 2009 19:36

Mam vr6 niedawno kupiłem z instalacją sekwencyjną LPG. Brakuje mi rurki którą wlatuje powietrze do filtra powierza nie wiem gdzie ją podłączyć żeby wychwytywała powietrze i mam wrażenie że gdy samochód się nagrzeje to go trochę przymula o ile mi się wydaje to chyba od tego??? co wy na to z góry dzięki! ps! jakie prędkości powinna łapać zdrowa vr6 na poszczególnych biegach??

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » ndz wrz 20, 2009 20:03

zdjęto ją celowo zapewne bo masz zagazowane auto.
Predkosci na poszczegolnych biegach nie zależa od stanu silnika chyba że jest tak zajeżdzony że nie ma siły np na jedynce , dwójce czy trójce zamknąć obrotomierza ale wtedy to już raczej tragedia. Jak chcesz znać stan silnika to zmierz kompreche chociażby.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 20, 2009 20:14

Kamilds87, załóż koniecznie jak fabryka zrobiła, idzie w błotnik jak w każdym mk3 teraz ciągnie ciepłe powietrze grzane od chłodnicy i oczywiste jest że auto sporo słabsze bo ciągnie gorące czyli rzadkie powietrze z małą ilością tlenu. W GTI żonki po przywróceniu zeputego przez gazowników dolotu rónica była bardzo wyraźna
http://www.allegro.pl/item722747384_obu ... i_vr6.html

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Kamilds87
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kamilds87 » ndz wrz 20, 2009 21:29

Paweł Marek dzięki!!! tak przypuszczałem.pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”