Dziwny dzwiek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziwny dzwiek
Od niedawna stałem się właścicielem golfa 3 gti 2.0 115km i zauważyłem pewna rzecz.
gdy wcisnę pedał gazu na głębokość tak około hmm 1cm to słychać taki jakby pisk swist nie wiem jak to nazwać.. taki metaliczny świst.. jak wcisnę więcej albo mniej pedał to tego dźwięku nie ma... dźwięk ten nie zależy od obrotów czy prędkości tylko od głębokości wciśnięcia gazu.. I mam pytanie co to jest i czy powinienem się tym przejmować ?? Dźwięk ten mi nie przeszkadza a silnik pracuje równo i przyspiesza w każdym momencie... ten moment wogóle nie wpływa na prace silnika...
gdy wcisnę pedał gazu na głębokość tak około hmm 1cm to słychać taki jakby pisk swist nie wiem jak to nazwać.. taki metaliczny świst.. jak wcisnę więcej albo mniej pedał to tego dźwięku nie ma... dźwięk ten nie zależy od obrotów czy prędkości tylko od głębokości wciśnięcia gazu.. I mam pytanie co to jest i czy powinienem się tym przejmować ?? Dźwięk ten mi nie przeszkadza a silnik pracuje równo i przyspiesza w każdym momencie... ten moment wogóle nie wpływa na prace silnika...
VW power :)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam . Miałem golfa 3 GTI własnie z twoim silnikiem i było podobnie przy dodawanu gazu słychac taki świst tak miałem od kupna i nic sie nie działo wydaje mi sie ze to w kolektorze jak zasysa powietrze układ wtryskowy moze sie myle . A olej standardowo co 10 tyś km 10W/40 wtedy silnik jest utrzymany w czystosci .
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a mam jeszcze tylko takie male pytanko : jak jest silnik zimny to odpala od strzala bez niczego a jak jest rozgrzany to czasem zdarzy mu sie ze trzeba dluzej pokrecic(jakas 1sek) albo zalapie odstrzala i odrazu zgasnie jak mu nie zdaze dodac odrazu troszke gazu, natomiast jak odpale z przytrzymanym gazem to odpali bezproblemu:) dlaczego czasem zdarza mu sie taki psikus ?? co moze byc powodem o ile cos wogole jest nie tak ??
VW power :)