Problem z polo coupe 92
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z polo coupe 92
Witam. Mam problem z moją polówką. Autko ma silnik 1.3 na jednopunktowym wtrysku. Problem polega na tym ze gdy autko jest wychłodzone, gdy je odpalę i od razu rusze,to potem jak dam na luz to wyłącza się silnik. Objawy to taze to że gdy auto odpalę i chodzi na biegu jałowym,jak zmniejszą się obroty (automatyczne ssanie) autem zaczyna telepać i silnik gaśnie. Nie wiem co to może byc. Zaznaczam że gdy auto jest rozgrzane to chodzi super. Dolegliwości pojawiają się gdy jest zimno, jeżdzę na benzynie. Błagam o pomoc
Krokowy to nie jest, bo juz wymieniałem go na inny (co prawda używany) i objawy były takie same. Tak się zastanawiam czy przyczyną może być czujnik halla? Chociaż czujnik temperatury też wydaje się sensowną koncepcją-bo silnik pada gdy jest zimno. Chociaz latem jak go odpalę, to na poczatku tez nim telepie ale nie zgasnie.zlapie temp. i jest idealnie.
Tylko coś mi się wydaje że ten czujnik był wymieniany jakis czas temu.no ale sprawdzę, może to będzie to.
apropos objawów to: jak jest mróz np -5st i odpalę auto to ssanie mi trzyma silink sie nagrzeje i jest ok. chyba ze od razu rusze to zgasnie jak dam na luz.(albo obroty b. spadna i je podniesie)
ale jak jest powiedzmy 4st i odpalę, to ssanie sie zaraz wylaczy silnik dławi sie no i pada.
Yast miałes identyczne objawy?
apropos objawów to: jak jest mróz np -5st i odpalę auto to ssanie mi trzyma silink sie nagrzeje i jest ok. chyba ze od razu rusze to zgasnie jak dam na luz.(albo obroty b. spadna i je podniesie)
ale jak jest powiedzmy 4st i odpalę, to ssanie sie zaraz wylaczy silnik dławi sie no i pada.
Yast miałes identyczne objawy?