Szarpie powyżej 2,5tyś. obr.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie powyżej 2,5tyś. obr.
Witam mam problem z mk2 1,3NZ.Przy obrotach powyżej 2,5 tyś zaczyna przerywac objawy jakby nie dochodziło paliwo po chwili jedzie dalej.Robi się to okresowo jeszcze jedno czasami gaśnie przy próbie odpalenia bez dodania gazu a póżniej ma kłopot z wejściem na obroty.(swiece,palec,kopulka,przewody wys. nap. ,filtr paliwa-nowe).jeszcze do tego faluja obroty.Co to może byc pomózcie z góry podziękowania i przyczepności do dróżki życze.
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Widze, ze nie tylko ja mam ten problem... U mnie to samo, co prawda kopulki nie wymienialem jeszcze, ale skoro Ty wymieniales i nadal to samo to mi nawet nie warto jej wymieniac... Nie wiem za cholere od czego to moze byc, mechanior tez nie wie i mowi, ze to "przypadki nie uleczalne". Ja tylko dodam, ze u mnie to sie dzieje w dni wilgotne, a u Ciebie jak sprawa wyglada?
www.SportCom.PL
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli psuje sie jak jest wilgotno to moim zdaniem napewno to sprawa elektryki kable albo kopułka...albo też świece masz juz na wykończeniuMrUkAs pisze:Ja tylko dodam, ze u mnie to sie dzieje w dni wilgotne, a u Ciebie jak sprawa wyglada?
Pozdro
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kable nowe, swiece nowe, a kopulka stara...Łyskacz pisze:Jeżeli psuje sie jak jest wilgotno to moim zdaniem napewno to sprawa elektryki kable albo kopułka...albo też świece masz juz na wykończeniuMrUkAs pisze:Ja tylko dodam, ze u mnie to sie dzieje w dni wilgotne, a u Ciebie jak sprawa wyglada?
Pozdro
www.SportCom.PL
Witam wlaśnie wyczyścilem wszystkie masy jakie znalazlem.Ta od klemy byla czysta,ale masa chyba od kompa która jest pod listwą od wtryskow byla zielona. Wyczyściłem i narazie lata zrobilem 70km.i nie szarpie, jeszcze jedno stalo Mi się to gody byl mróz więc może paliwko przymarzło bo kto wie co leje.Teraz jest wilgotno i jest ok.Podziękowania za podpowiedz mam nadzieje że to tylko masa,a nie inna cholera.