witam w moim golfie świeciła się kontrolka absu i po podłączeniu Vag wskazał "czujnik liczby obrotów tylny lewy G46
uszkodzenie mechaniczne- błąd sporadyczny" wyjąłem czujnik i okazało się że jest on pękniety tak jak na foto, ale oprócz tego zauważyłem że tarcza absu nie trzyma się "ciasno" bębna tylko tak trochę luźno. po wykasowaniu błędu kontrolka zapala się przy okolo 50km/h. Mam pytanie czy to tylko czujnik czy tą tarcze tez trzeba jakos przymocowac do bębna. oto foto czujnika, rozumiem że on do wymiany? http://img132.imageshack.us/img132/8981/20090915148.jpg przy okazji vag wskazał mi błąd "czujnik halla G-40
brak sygnału" z tego co kojarze to ten błąd znika na zapalonym silniku tak?
Abs czujnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ok nie przez to , uszkodził sie ponieważ blaszka ta co rozpiera szczęki na niego spadła i tak ze 20km było zrobione;/ czyli ten wieniec mogę jakoś do bębna docisnąć tzn tu przygiąć i tam żeby było ciasno. oczywiście okrągłość trzeba zachować ale póki co to czujnik musze skombinować a ten wieniec to nie jest bardzo lużny tylko daje się obrócić palcami
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 22:13 przez gentki, łącznie zmieniany 1 raz.