[mk2] nieprzyjemny zapach z dmuchawy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MichalMys1
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2] nieprzyjemny zapach z dmuchawy

Post autor: MichalMys1 » śr lut 08, 2006 18:57

Witam.
od jakogoś czasu jak właczam nawiew czuć nieprzyjemny zapach-przypomina zapach jakiejs starej szmaty. nie zawsze czuć ten zapach ale w większości. Co moze być tego przyczyną??czy jest to moze jakiś filtr??Jezeli tak to jak moge go zlokalizować??. :crazy: Pzdr

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » śr lut 08, 2006 19:12

Zobacz co ci tam zdechło :grin:

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 18:14 ]
Sorki ale nie mogłem się powstrzymać może coś wciągneło zobacz cy masz kratkę przy podszybiu z prawej strony

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 18:17 ]
Jeśli jej nie ma mogło coś wciągnąć a żeby wyjąć to trzeba demontować dmuchawę.

Awatar użytkownika
MichalMys1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MichalMys1 » śr lut 08, 2006 19:19

Ej ja tez juz sie zastanawiałem czy przypadkiem nie wlazała mi tam jakaś mysz i mi nie zdechła-trzeba bedzie zrobić rewizje :panna:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr lut 08, 2006 19:22

U mnie byłoi to samo, ale na szczęście po tygodniu chyba ta mysza wyschła i przestało. Sprawdź całe auto pod wykładzinami i pod tylną kanapą. Chyba, że zlokalizowałeś to w wentylacji, to rozbierz wentylacje.

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » śr lut 08, 2006 19:39

Wiesz co ja dałem na tą kratkę kawałek filtreksu przy okazji mam spokój z kurzem w lecie. Jak masz gdzie to wyjmij schowek a potem zdemontuj dmuchawę i zajrzyj do środka bo ja stawiam że coś tam siedzi mogą być nawet stare liście z jesieni.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » śr lut 08, 2006 20:20

Możesz mieć wilgoć w nagrzewnicy a tam są takie gąbki które jak nasiąkną to potem mogą śmierdzieć , co za tym idzie to jeszcze nagrzewnica może Ci lekko puszczać a wtedy to też będzie dawać.Może gdzieś woda się dostaje pod tapicerkę i już długo stoi i zaczyna smierdzieć

Awatar użytkownika
MichalMys1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MichalMys1 » śr lut 08, 2006 20:36

pw524 pisze:Wiesz co ja dałem na tą kratkę kawałek filtreksu przy okazji mam spokój z kurzem w lecie. Jak masz gdzie to wyjmij schowek a potem zdemontuj dmuchawę i zajrzyj do środka bo ja stawiam że coś tam siedzi mogą być nawet stare liście z jesieni.
Moze i coś w tym jest bo dmuchawa wydaje jakiś dziwny dzwięk.Ale gdzie tam to mogło sie dostać -ona w sumie jest szczelnie zamknięta-kiedyś ja wyjmowałem bo wymieniałem bezpiecznik termiczny!

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 19:42 ]
Tomasz Żaguń pisze:Możesz mieć wilgoć w nagrzewnicy a tam są takie gąbki które jak nasiąkną to potem mogą śmierdzieć , co za tym idzie to jeszcze nagrzewnica może Ci lekko puszczać a wtedy to też będzie dawać.Może gdzieś woda się dostaje pod tapicerkę i już długo stoi i zaczyna smierdzieć
No chyba wilgoć gdzieś musi mi sie zbierać bo jak złąpie mróz to mam zamarznięte szyby od środka

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”