golf III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf III
witam jestem nowym użytkownikiem i mam do was pytanie mam golfa 1.8 75km i przy zmiennej jezdzie pali mi ponad 10 l paliwa i chcialbym sie dowiedziec czego to moze byc wina pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
o chyba ten ABS jest na wykonczeniuszpudnik pisze:silnik bardzo dobrze chodzi równiutko i jest bardzo dunamiczny bo bez problemu wciagam 1.8 90km
co do rownej pracy to jak masz sonde walnieta , to ECU przechodzi w awaryjke, podleewa wiecej , stad wieksze spalanie, ale silnik w miare kulturalnie pracuje
wiem co mowie bo u mnie nawalila sonda i wlasni tak jest :)rakieta sie zrobiła, ale nie chce wiedziec ile pali rowniótko obroty trzyma jak nigdy.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Ma gadane
wiesz co nie znam się na tych sondach ale powiem ci tak gdy sobie sprawdzisz już te sonde czy ją wymienisz czy będzie dobra to powymieniaj sobie filtr paliwa,oleju,zmień olej no bo jak mówisz że silnik chodzi ci zaje,,,biście to naprawdę musisz mieć jakąś pierdołe ja tez miałem ten sam problem mam golfa 3 z 1996roku i gdy wracałem z niemiec jak go kupiłem to wziął mi 9litrów na trasie przy prędkościach 90-130km. a powinien spalić mi ze 6.2,6.4l i jak wymieniłem pasek rozrządu to podkusiło mojego mechanika zobaczyć na filtr paliwa o raby jedna sadza u mnie to było przyczyną zobacz albo sprawdź czy wycieku gdzieś nie masz.Ja mam co prawda silnik 1.6 75k i nie automat ale staram ci się udzielić inforamcji jakie wiem.szpudnik pisze:a jak odłacze sonde na zapalonym silniku to powinno sie cos dziac??
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 22:02 przez metalizer78, łącznie zmieniany 1 raz.