Migająca kontrolka płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Migająca kontrolka płynu chłodniczego
Witam ! Posiadam vw golfa II diesla i mam następujący problem po odpaleniu auta po kilku sekundach zaczyna mi migać czerwona kontrolka przy wskaźniku temperatury (kontrolka płynu chłodniczego). Normalnie przy odpalaniu zawsze miga i po chwili gaśnie bo to jest normalne ale po paru sekundach znowu się zapala i miga już przez cały czas. Co to może być ? Stan płynu oczywiście ok
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
kontrolka się raczej zapala a nie miga...bongo pisze:Właśnie jak odłączysz to tak jakbyś miał pusty zbiornikhugo34 pisze:Dolać płynu ponad stan nic nie da bo odłączyłem czujnik a kontrolka dalej miga wiec to nie czujnik
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Szanowni Panowie....miałem to samo-dokładnie to samo- żeby zgasła ta kontrolka (a ona mruga) to trzeba zamknąć obwód czyli połączyć dwa przewody które idą do tego czujnika w zbiorniczku, a z niego wystają dwie długie "elektrody" oddalone od siebie przez które przepływa prąd-jeżeli jest płyn to przewodzi prąd i obwód się zamyka co w rezultacie kontrolka gaśnie! u mnie przyczyną mrugającej kontrolki było zabrudzenie tych właśnie "elektrod", po prostu były zaśniedziałe-wyczyściłem do żywego papierem ściernym, oraz urwany kabelek przy samym czujniku- izolacja zasłaniała mi właśnie tą przerwę...SZACUNEK