Witam. Mam zamiar w niedlugim czasie zabrac sie za deske rozdzielcza w moim aucie. Wiem ze cos bylo kiedys grzebane tam gdyz deska jest niedopasowana w 100% tak jak powinna siedziec. Element deski ktory jest przy szybie czolowej skrzypi i trzeszczy na nierownosciach- podejrzewam ze sa tam jakies zaczepy i deska nie jest dobrze wsunieta.deska tak jakby nawet opierala sie o szybe czolowa.
Mam prosbe do Was o jakies porady na co uwazac i czy bedzie mnie to kosztowalo duzo pracy i nerwow?
Ze zdemontowaniem kierownicy airbagow i osprzetu radia i klimatroniku nie bede mial raczej problemow.
Martwia mnie kratki wentylacyjne-ich polaczenia z deska i licznik i ukryte mocowania deski.
Jesli ktos bedzie mial jakas foto-porade jak siedzi deska to bardzo bym prosil o pomoc.
aha mam tez pyatanie czy deske trzymaja tez 2 sruby ktorych lepki widac pod szyba czolowa pod podszybiem od zewnetrznej strony auta.sruby te sa chyba na wysokosci kierownicy i airbagu pasazera.
Demontaz deski rozdzielczej w IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Demontaz deski rozdzielczej w IV
tutaj coś było a tutaj bardziej szczegółowoMagnus pisze:Mam prosbe do Was o jakies porady na co uwazac i czy bedzie mnie to kosztowalo duzo pracy i nerwow?
Cierpliwości życzę pozdrawiam
Kratek wentylacyjnych nie trzeba wyjmować, połączenia tuneli wentylacyjnych są tylko stykowe więc nie będzie problemu z tym.Magnus pisze:Martwia mnie kratki wentylacyjne-ich polaczenia z deska i licznik i ukryte mocowania deski.
Licznik musisz wyjąć bo za licznikiem znajduje się śruba, którą trzeba odkręcić - licznik trzyma się tylko dwoma śrubkami, które znajdują się pod nim.
Ukryte mocowanie jest tylko za licznikiem, resztę mocowań po zdemontowaniu plastyków na pewno zauważysz.
Tych dwóch śrub nie musisz odkręcać, nie trzymają one bezpośrednio deski.Magnus pisze:czy deske trzymaja tez 2 sruby ktorych lepki widac pod szyba czolowa pod podszybiem od zewnetrznej strony auta.sruby te sa chyba na wysokosci kierownicy i airbagu pasazera