problem z sila swiecenia migaczy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z sila swiecenia migaczy

Post autor: misicki » pt wrz 11, 2009 09:16

Chodzi o sile swiecenia sie przednich migaczy, glownie te w zderzaku, ale co do tylnych tez mam pewne zastrzezenia. Sila swiecenia jest dosc slaba, wlaczony migacz swieci, ale jakby sie rozzazal, nie ma takiego typowego "cykniecia" zarowki i od razu blyskawicznego gasniecia, rozciaga sie to jakby w czasie.

Domyslam sie ze to pewnie cos z napieciem, gdzies moga byc jakies styki zasniedziale, ale szczerze mowiac nie mam pojecia gdzie szukac, stad moje pytanie :crazy:

zaznaczam ze wszystkie zarowki sa sprawne

wiem, ze to moze sie wydawac drobiazg, ale z racji, ze mam bzika na punkcie swojego auta i chcialbym by wszystko w nim dzialalo jak nalezy bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu problemu :)
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 09:16 przez misicki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt wrz 11, 2009 10:35

Raczej to zalezy od przekaznika:P. Z tego co pamietam(a nigdy na to uwagi nie zwrocilem) u mnie tez nie jest 1-0 tylko 1-0,5-0-0,5-1. Gdzie np w nubirze chodzi 0-1.

1 - swieci
0,5 - zarzy sie
0 - off

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misicki » pt wrz 11, 2009 10:43

Rozumiem, a mozna ten przekaznik podmienic na wlasciwy? Bo szczerze mowiac w kwestii skrzynki z bezpiecznikami i przekaznikami jestem zielony :P Wiem tylko ze 72 jest od tylnej wycieraczki bo ten potrzebuje wymienic :)

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt wrz 11, 2009 12:53

99 wycieraczki przod;P...aa jezeli chodzi o kierunki to nie pamietam musisz poszukac na forum gdzies byly opisane przekazniki. Moze nagraj filmik jak Ci mrugaja te kierunki bo moze jestes przewrazliwiony;)

[ Dodano: 11 Wrz 2009 12:53 ]
Ewentualnie mozemy sie spotkac gdzies na miescie:)

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misicki » pt wrz 11, 2009 14:57

Hehehe, to juz znam dwa przekazniki :grin: roznica miedzy przodem a tylem jest kolosalna, wiec na bank z przednimi w zderzaku cos jest nie tak. znalazlem przekaznik z nubiry na allegro i niby wyglada tak samo, moze bedzie dzialal w golfie...

moze podpowie ktos czy taki myk zda egzamin? w koncu 20 zl piechota nie chodza :P

postaram sie nagrac jakis filmik w weekend, to wrzuce :bajer:

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pt wrz 11, 2009 18:03

Przekaźnik ma mieć na obudowie numer 21 lub też 22 (to wersja z oryginalnie wbudowanym hakiem dla przyczepy!). Pasuje ze wszystkich wozów grupy VW, więc Skoda, Seat czy Audi, byle z tamtych mniej-więcej lat.
Ale to nie przekaźnik a zabrudzone styki "po drodze" prądu: złącze nad chłodnicą, oprawki żarówek, połączenie z masą (pod akumulatorem); to tak na rozgrzewkę, bo można jeszcze przeczyścić wtyki (A1 i A2) w skrzynce bezpieczników itd...

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » sob wrz 12, 2009 16:16

misicki, mam kilka przekaznikow:P moge ci odpalic po uprzednim sprawdzeniu czy workuje tak jak powinno:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”