Dobijanie w tylnym zwieszeniu MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dobijanie w tylnym zwieszeniu MK3
Gdy najadę na dziurę moim MK3 to słyszę że z tyłu coś mi bardzo jakby dobija nie wiem może coś nie tak jest z wahaczem lub amorkami? Golf jest obniżany, zawieszenie jest dość twarde. Ostatnio zostały wymienione z tyłu amorki przez poprzedniego właściciela. Na pewno dobijanie to nie wynika to z przeładowania ponieważ jadę zazwyczaj tylko z jedną osobą. Co to może być? Jak można ustalić tą usterkę?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No własnie ,tak najlepiej sprawdzic.I problem z głowyPikus pisze:przypuszczam ze tuleje tylnej belki bedziesz mial do wymiany. Mozna to sprawdzic wchodząc do kanalu durga osoba niech buja autem gura dol a Ty patrz czy cala belka sie rusza tam gdzie jest skrecona. Moze i sposob nie najlebszy ale ja wlasnie tak w swoim MK3 wykrylem.
Dobra rada.
Nie do końca, kiedyś miałem podobne objawy ale bardziej stukało w przodzie w Kadecie pojechałem na stację doagnostyczną i mechanicy stwierdzili że trzeba wymienić amorki. Po tym sprawdzeniu pojeździłem jeszcze kilka dni z tą usterką aż wkońcu odpadła mi (nie wiem jak to się fachowo nazywa) klamra w której są klocki hamulcowe poprostu śruby się odkręciły. Na szczęście znalazłem je wkręciłem i po usterce!
mialem podobnie i skonczylo sie na wymianie amorkow ale jak byly niedawno wymieniane to moze rzeczywiscie tuleje. aso nie polecam bo bylem w jednym 3x i za kazdym razem co innego mowili. lepszy zaufany mechanik albo samemu ogladaj jak tylko masz kanal i troche sie znasz:) ja niestety ani jedno ani drugie:)
Dzięki za pomoc.
Jak się zrobi troszeczke inna pogoda to pojadę do mechanika i zobaczymy co ustali.
A wie ktoś ile kosztują takie tuleje metalowo - gumowe oraz oboje?
Niedawno kupiłem tego Golfika jest obniżany i z tego co słyszałem to bardzo szybko zawieszenie leci w takich obniżanych no ale trudno.
Pozdrawiam
Jak się zrobi troszeczke inna pogoda to pojadę do mechanika i zobaczymy co ustali.
A wie ktoś ile kosztują takie tuleje metalowo - gumowe oraz oboje?
Niedawno kupiłem tego Golfika jest obniżany i z tego co słyszałem to bardzo szybko zawieszenie leci w takich obniżanych no ale trudno.
Pozdrawiam
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ostatnio miauem to samo dobijalo jak wjechalem w dziure, okazalo sie poprzedni jak wymienial amorki posklejal na tasme te smieszne odboje amortyzatora na tasme klejaca. Zaloczam zdjeice jak to wygladalo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]