Brak podświetlenia przełącznika świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
krisszyb,
Jak wyciągniesz na 1cm z obudowy środek, to musisz złapać palcem za płytkę ( z prawej strony patrząc od tyłu) i cały czarny plastik i pociągnąć do tyłu. Trzyma się to troszeczkę ciaśniej ale wychodzi więc bez obaw.
solowa123,
Zarówka jest zrobiona na tej samej zasadzie co żaróki w poświetleniu licznika, po zamontowaniu w obudowie styki dotykają płytki drukowanej włącznika i z niej biorą zasilanie.
Zasilanie do podświetlenia idzie w całej wiązce kabli wpinanej do włącznika świateł
Jak wyciągniesz na 1cm z obudowy środek, to musisz złapać palcem za płytkę ( z prawej strony patrząc od tyłu) i cały czarny plastik i pociągnąć do tyłu. Trzyma się to troszeczkę ciaśniej ale wychodzi więc bez obaw.
solowa123,
Zarówka jest zrobiona na tej samej zasadzie co żaróki w poświetleniu licznika, po zamontowaniu w obudowie styki dotykają płytki drukowanej włącznika i z niej biorą zasilanie.
Zasilanie do podświetlenia idzie w całej wiązce kabli wpinanej do włącznika świateł
JEDNAK żarówki sie spaliły
By zmienić żarówke do podświetlenia kontrolek przłącznika swiateł
nie trzeba otwierać całego przełącznika zmiany swiateł,
Wystarczy odpiąc podłączone kostki i styłu jest dziura taka okrągła
tam włożyłem śrubokręt i przekręciłem w lewo i sama żarówka wypadła
(ale zanim do tego doszłem to i tak rozpołowiałem cały przełącznik)
Żarówka kosztuje 25zł w serwisie bo nigdzie nie mogłem dostać (
Wiec postanowiłem kupić zaróke podobną za 60gr tyle że z krutkimi
biegunami.(ale bez plastikowej obudowy. w orginale jest z plastikową obudową)
Zarówkę rozbroiłem tak:
1 od spodu całej żarówki(z tym plastikiem) są dwa styki (takie blaszki powyginane)
do których lekko przylutowane były bieguny, lekko nożem przyciołem
i już mogłem wyciągnąć spaloną żarówke
2 styki lekko podważając wyciągnołem by potem przełożyć bieguny
żarówki
3 zrogiłem przedłużenia biegunów żaróki z małych drucików mosiężnuch
i przyinstalowałem żarowkę
4 bieguny zaś przycisnąłem tymi stykami które wcześniej wyciągnąłem
TAKIM sposobem zaoszczędziłem 24zł 40gr
Mam nadzieje że komuś pomoże takie rozwiązanie. pozdr,
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
A na wybojach nic sie nie dzieje? No to supa - zaraz ruszam na zakupy wiec od razu kupie sobie ta zaroweczke
Maskownica tylnej wycieraczki zamowiona, naklejki vwgolf.pl beda pod koniec tygodnia, dwa ostatnie egzaminy w sesji w niedzieje, prognozy coraz lepsze )) Az chce sie zyc ))
Maskownica tylnej wycieraczki zamowiona, naklejki vwgolf.pl beda pod koniec tygodnia, dwa ostatnie egzaminy w sesji w niedzieje, prognozy coraz lepsze )) Az chce sie zyc ))
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.