Problem po spolerowaniu lakieru
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem po spolerowaniu lakieru
Witam
Mam problem: oddałem samochód do lakiernika - miał pomalować kilka elementów i spolerować całe auto. No i zrobił to, z tym że na całym samochodzie, szczególnie pod światło widać smugi po maszynie do polerowania (po prostu widać ślady, które po sobie zostawiała polerka).
Idzie coś z tym zrobić? Może jakim mleczkiem? Czy muszę znowu oddać do polerowania, ale innemu "fachowcowi"
Ten lakiernik powiedział mi, że wcześniej auto musiało już być polerowane i jest już tak cienka warstwa lakieru, że kolejnej polerki nie przeżyje. Co mam robić?
Mam problem: oddałem samochód do lakiernika - miał pomalować kilka elementów i spolerować całe auto. No i zrobił to, z tym że na całym samochodzie, szczególnie pod światło widać smugi po maszynie do polerowania (po prostu widać ślady, które po sobie zostawiała polerka).
Idzie coś z tym zrobić? Może jakim mleczkiem? Czy muszę znowu oddać do polerowania, ale innemu "fachowcowi"
Ten lakiernik powiedział mi, że wcześniej auto musiało już być polerowane i jest już tak cienka warstwa lakieru, że kolejnej polerki nie przeżyje. Co mam robić?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tempo?
Odpuść sobie.
Kup politurę z 3M.Ona właśnie likwiduje takie smugi polerskie i daje połysk-lustro.
Ja używam jej po każdej polerce i jest gitara
Jak nie masz maszyny,to ręcznie też dasz radę,tylko trochę Ci zejdzie.
Odpuść sobie.
Kup politurę z 3M.Ona właśnie likwiduje takie smugi polerskie i daje połysk-lustro.
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 09:42 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- pawelsliwka
- Użytkownik
- Kontakt:
broker01, Posłuchaj
Michaś_1977 pisze:Tempo?
Odpuść sobie.
Wie co mówi i zna sie na tym Polece Ci Michała rady bo wiem że nie stracisz na tym!Michaś_1977 pisze:Cytat:
A ja bym do niego pojechal i pokazal mu to...
Można by tak zrobić,ale to nie jest wada,tylko nieskończona robota,bo jakby użył w/w politury na końcu i miękkiej gąbki,to byłoby extra,a jemu pewnie się już nie chciało.
Wozidełko:)!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231521
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231521
Chyba wypoleruję tą politurą (sprawdzałem to kosztuje ok. 90 zł), tylko pytanie czy lepiej polerką mechaniczną, nawet taką najtańszą czy dam radę ręcznie?
[ Dodano: 08 Wrz 2009 11:02 ]
A jeżeli ręcznie to też jakąś gąbką czy szmatką? I ostatnie pytanie jaka to miękka gąbka - ma jakieś oznaczenia czy symbole?
[ Dodano: 08 Wrz 2009 11:02 ]
A jeżeli ręcznie to też jakąś gąbką czy szmatką? I ostatnie pytanie jaka to miękka gąbka - ma jakieś oznaczenia czy symbole?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Jeżeli nie robiłeś nigdy mechaniczną polerką,to musisz uważać,bo można przypalić lakier,a wtedy bida.broker01 pisze:Chyba wypoleruję tą politurą (sprawdzałem to kosztuje ok. 90 zł), tylko pytanie czy lepiej polerką mechaniczną, nawet taką najtańszą czy dam radę ręcznie?
Miękką szmatką.Można na sucho i lekko wilgotną szmatką.broker01 pisze:A jeżeli ręcznie to też jakąś gąbką czy szmatką? I ostatnie pytanie jaka to miękka gąbka - ma jakieś oznaczenia czy symbole?
Ja jak mam zrobić malutki kawałek ręcznie,to osobiście wolę wilgotną szmatką,bo na sucho politura kruszy się ze szmatki,elektryzuje się i trzyma lakieru,co wkurza,ale na końcu można spłukać,więc wybór należy do Ciebie