cos stuka z przodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
cos stuka z przodu
witam wiec problem wygląda tak mam golfa 3 1.9td i coś mi stuka tylko co dziwne jak dodaje gazu raz jak puszczam gaz (ale nie wrzucam na luz) czasami stukanie bardziej nasila się jak skręcam a czasami stukanie całkiem ustępuje. wymieniłem lewy przegub bo myślałem ze to on i nic nie dało
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ja miałem bardzo podobny problem.
Lekko stukało przy ruszaniu, hamowaniu itp....
Okazało sie, że po wymianie (przypadkowo) gum na amortyzatorach, te górne w tzw miskach gdzie jest zamocowany amortyzator.
Po wymianie owych gum okazało sie że jest OK. Gumy były powybijane łozysko niesprawne.
Mozna bardzo łatwo sprawdzić. Podnieść auto np. na lewarku, mozna odkręcić koło i łapiąc za np. tarcze lub amortyzator podnieć do góry.
Jeśli cały lata góra/dół to na 90% to jest to...
Pozdro....
Okazało sie, że po wymianie (przypadkowo) gum na amortyzatorach, te górne w tzw miskach gdzie jest zamocowany amortyzator.
Po wymianie owych gum okazało sie że jest OK. Gumy były powybijane łozysko niesprawne.
Mozna bardzo łatwo sprawdzić. Podnieść auto np. na lewarku, mozna odkręcić koło i łapiąc za np. tarcze lub amortyzator podnieć do góry.
Pozdro....
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2009 16:44 przez Dziadol, łącznie zmieniany 2 razy.
Ale po podniesieniu auta zawsze będzie kolumna chodziła bo nie jest na sztywno montowana w kielichu , górna miseczka ta co widać pod maska zawsze jest kilka cm nad kielichem. U mnie też coś puka dziś biorę się za sprawdzenie tego. pukanie może być oznaka odkręconego łożyska kolumny wraz z tym gumowym mocowaniem.Dziadol pisze:Ja miałem bardzo podobny problem.
Mozna bardzo łatwo stpawdzić. Podnieść auto np. na lewarku, mozna odkręcić koło i łapiąc za np. tarcze lub amortyzator podnieć do góry.
Pozdro....
-
- Nowicjusz
pojechałem na diagnostykę miałem powybijane gumy od wahacza i łącznik stabilizatora już po problemie
[ Dodano: 16 Wrz 2009 18:45 ]
witam okazuje się ze to nie wina tuleje wahacza problem znowu się powtarza pojechałem znowu na diagnostykę koleś mówi ze to któryś z przegubów tylko który nie wie zostały mi jeszcze trzy których nie ruszałem gdzieś na forum wyczytałem ze może stukać amortyzator jaj się łożysko czy tam jakaś guma zużyje czy to by podobnie stukało jak przeguby ?
[ Dodano: 16 Wrz 2009 18:45 ]
witam okazuje się ze to nie wina tuleje wahacza problem znowu się powtarza pojechałem znowu na diagnostykę koleś mówi ze to któryś z przegubów tylko który nie wie zostały mi jeszcze trzy których nie ruszałem gdzieś na forum wyczytałem ze może stukać amortyzator jaj się łożysko czy tam jakaś guma zużyje czy to by podobnie stukało jak przeguby ?