SWAP całego układu hamulcowego z ABS z G60

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
TiTeK
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

SWAP całego układu hamulcowego z ABS z G60

Post autor: TiTeK » pt wrz 04, 2009 16:14

Witam. Mam problem przy przekładce ukł. hamulcowego z g60 na miejsce najzwyklejszego. Problem polega na tym że ze starej pompy hamulcowej wychodzą cztery przewody z płynem, osobno na każde koło a z tej nowej elektrycznej pompy wychodza tylko trzy przewody, tak sobie mysle że dwa przwody pójdą do hebli przednich jeden do lewego drugi do prawego a ten trzeci na tył, tylko który?? (prosił bym fotke który mam przeciągnąć na tył) oraz nie wiem w którym miejscu z tyłu ten przewód rozgałezi sie na dwa?? i za pośrednictwem czego?? jakiś trójnik czy coś??

Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2009 16:15 przez TiTeK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pt wrz 04, 2009 23:59

TiTeK, podaj mi adres e-mail na priv, to wysle Tobie dokumentację do tego, po niemiecku i angielsku co prawda, ale dojdziesz, gdzie co i jak.

Tutaj masz jeszcze schemat co i gdzie:

Obrazek

Pamietaj o korektorze hamowania - jak go nie było, to trzeba wstawić. I Jak będzie korektor, to wtedy idą większe cylinderki z tyłu, jeżeli masz bębny. Jak tarcze, to są takie same, tylko korektor musi być. Rozgałęzienie, jak widać ze schematu jest przed korektorem.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”