Skrzynia biegów - nagły wyciek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
Skrzynia biegów - nagły wyciek oleju
Witam mam problem w skrzyni w czasie jazdy wyciekł mi wszystki olej na odcinku 20 metrów żadnych oznak usterki wszystko ok skrzynia mokra na łączeniu z silnikiem Golf III GTI 2.0 8V
GTI pomyka:)
-
- Gadatliwa bestia
usterka znajduje sie wewnątrz obudowy koła zamachowego. jeżeli jest tak faktycznie jak piszesz to obstawiam uszkodzenie obudowy skrzyni od strony sprzęgła lub uszczelniacza ale raczej to pierwsze.Piotr TSBD pisze:żadnych oznak usterki
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 20:27 przez gracek1906, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
robiłem już kiedyś gościowi w dwójce miał podobny przypadek to nie zgadniecie co sie stało? śruba z docisku sie po luzowała i powoli wytarła dziurę w obudowie.
to skąd niby ten nagły wyciek? nawet jak by uszczelniacz sie rozleciał to olej by tak szybko nie ubył.Piotr TSBD pisze:Z obudową jest wszystko ok
duber pisze:ja bym wlal jakis olej i sprawdzil skad cieknie na kanale
Piotr TSBD pisze:skrzynia mokra na łączeniu z silnikiem
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 21:13 przez gracek1906, łącznie zmieniany 1 raz.
sruby w docisku sa dosc krótkie,jak one sięgly do obudowy?ale skoro tak piszesz.nawet jesli symering "wylecial" to on jest na polowie wysokosci skrzyni.w skrzyni jest ok 2l oleju i na 20metrach chyba by caly niewyleciał.musi byc chyba jakas dziura.
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 21:40 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
gracek1906 pisze:usterka znajduje sie wewnątrz obudowy koła zamachowego
czytamy ze ZROZUMIENIEM, WEWNĄTRZ oznacza że kładąc się pod auto uszkodzenia nie zobazysz poza śladami oleju na ZEWNĄTRZ. Wysrał się uszczelniacz na wałku albo pękła ci obudowa skrzynki przy komorze sprzęgła. Bez zdjęcia skrzynki kupa zdiagnozujesz jeśli leje ci się z tamtąd. Skąd wiesz że wyciekł cały olej?Piotr TSBD pisze:Z obudową jest wszystko ok nigdzie nie zaryłem i kładłem się pod spód i wszystko jest całe
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
- Gadatliwa bestia
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt: