Dźwignia zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dźwignia zmiany biegów
Jestem od niedawna użytkownikiem golfa 4 z silnikiem 1,6, zauważyłem iż podczas dodawania gazu czy przejeżdżaniu przez nierówności a nawet przy gwałtownych skrętach przemieszcza się dźwignia zmiany biegów. Wyraźnie czuć jak się unosi, przesuwa. Do tej pory nie spotkałem się z takim objawem. stawiałem na poduszki ale mechanik powiedział że jest wszystko ok. Podpowiedzcie co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 00:25 przez Szymcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam to samo, ale biegi chodzą OK i nic z tym nie robię na razie. Różne są opinie, jedni mówią, że śmiało wymieniać, inni że wymiana poduchy na jakiś zamiennik może przynieść jeszcze więcej problemów. Więc póki u mnie są to co prawda wyraźnie wyczuwalne ale nie tak duże ruchy drążka, to na razie to zostawię. Jeżdżę już tak ponad pół roku i nic sie nie dzieje złego
ja właśnie wymieniłem poduche ta srodkową podłużna i nic sie nie polepszyło tak jak było tak dalej dźwignia lata. wczesniej wymieniałem lewa poduche to faktycznie pomogło ale wtedy co innego wskazywało na jej uszkodzenie. Załozyłem oryginał zapłaciłem 300 zł i nic bleee juz mi sie nie chce szukac od czego ta dxwignia tak lata, bede tak jezdził. pozdro
- bibi466
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chodzi o cięgno nr 1J0711183D ono ma takie obrócone końce o 90 stopni chyba że u Ciebie nie występuje resztę masz w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179291
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 15:38 przez bibi466, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
poruszam poraz kolejny ten temat ponieważ dżwignia mi już lata jak zwariowana przy dodawaniu gazu i puszczaniu nawet jak jest na luzie i jade po nierównościach też widac jak chodzi gałka zmiany biegów.
[ Dodano: 29 Wrz 2009 11:57 ]
W/w element został wymieniony koszt ok 23zł w serwisie ale nic nie pomogło nie wiem co to może byc przyczyną ? Jak wspomniałem wymieniłem już dwie poduchy tą pod spodem tzw. żebro podłużne i poduche od strony kierowcy przy aku, została jeszcze poducha od strony pasażera ale czy to bedzie to? można jakoś może sprawdzić te poduchy bo na rzut oka to nic nie widać....
[ Dodano: 29 Wrz 2009 11:57 ]
bibi466 pisze:Chodzi o cięgno nr 1J0711183D ono ma takie obrócone końce o 90 stopni chyba że u Ciebie nie występuje resztę masz w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179291
W/w element został wymieniony koszt ok 23zł w serwisie ale nic nie pomogło nie wiem co to może byc przyczyną ? Jak wspomniałem wymieniłem już dwie poduchy tą pod spodem tzw. żebro podłużne i poduche od strony kierowcy przy aku, została jeszcze poducha od strony pasażera ale czy to bedzie to? można jakoś może sprawdzić te poduchy bo na rzut oka to nic nie widać....