Chodzi na 3 cylindry i srednie 20L/100km
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chodzi na 3 cylindry i srednie 20L/100km
Witam, w golfiku 1,8T AGU cos sie podziało i nie pali na jeden cylinder, ale i tu jest ciekawa sprawa ma chwile krotsze( kilka km) i dluższe ( kilkaset km) że jezdzi normalnie. Cewki świece ok, posprawdzane, byłem dziś na kompie - bład wtryskiwacza , fachowiec przykazał zakupić uzywke i wymienić, przyznał też że pierwszy raz sie spotkał z uszkodzonym wtryskiwaczem w benzynie. Teraz moje pytanie do was, czy to wtrysk rzeczywiscie poszedł - to mega spalanie stąd że leje itp, dziwi mnie to że już sie sam naprawił kilka razy ( od tygodnia niestety niechce _) , czy to możliwe, czy może coś na kablach sterujących wtryskiem mam, że raz łączy raz nie. Jak macie jakies pomysły to pomóżcie, dzieki
to że raz było dobrze raz nie świadczyło o tym że właśnie z kablami jest coś nie hallo (przerwa), czy komp. wykazał który to wtryskiwacz? jeżeli pokazał że np. 1 to można na próbę zamienić 1 z 2 i czytać błędy z komputera, dobrze by było dokładnie sprawdzić przewody idące do wtryskiwaczy czy aby nie są gdzieś poprzecieraneAscon pisze:czy może coś na kablach sterujących wtryskiem mam, że raz łączy raz nie. Jak macie jakieś pomysły to pomóżcie, dzięki

Dziś pojechałem podmienić wtrysk z 2 ( ten nie pali) na 1, i jajca wyszly bo dalej 2 nie chodzi , czyli wtrysk wykluczony . mechanik podpiął vaga, pokasował błedy i cuda sie staly, auto chodzi normalnie. Ale przyznał że nie wie co to, że cos pewnie ze sterowaniem (przewody lub komputer ) ,Pozdrawiam, PS jak ktos miał podobne przejscia to niech napisze co to było finalnie, dzieks