pompa paliwa znowu sie spalila!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
pompa paliwa znowu sie spalila!!!!!
witam jakis miesiac temu w sumie moze 3 tygodnie temu wymienilem pompe paliwa zaplacilem za nia 150 zl za robocizne tyle samo i co.........wczoraj znow sie spalila czym to moze byc spowodowane przedciez to jest nie mozliwe zeby tak krotko dzialala;/ jaka pompe kupic ?????
masz LPG i benzynę w zbiorniku?
zwykle pompy paliwa uszkadzają się w sytuacji kiedy pracują na sucho... tzn bez paliwa... nawet jeśli jest mało paliwa i na zakręcie możesz 'przesunąć" paliwo z pod smoka i pompka łapie powietrze pracuje bez smarowania... czy u ciebie tez tak było?? a jeśli Ci się spaliła po 3 tygodniach to oddaj ja tam gdzie kupiłeś... bo 3 tygodnie to za krótko - gwarancja, rękojmia powinna to uznać, tym bardziej że to nie wydatek 5 PLN...
zwykle pompy paliwa uszkadzają się w sytuacji kiedy pracują na sucho... tzn bez paliwa... nawet jeśli jest mało paliwa i na zakręcie możesz 'przesunąć" paliwo z pod smoka i pompka łapie powietrze pracuje bez smarowania... czy u ciebie tez tak było?? a jeśli Ci się spaliła po 3 tygodniach to oddaj ja tam gdzie kupiłeś... bo 3 tygodnie to za krótko - gwarancja, rękojmia powinna to uznać, tym bardziej że to nie wydatek 5 PLN...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Myślę że po prostu miałeś pecha i trafiła się wadliwa pompa. Powinines mieć na nią gwarancję chyba? Te najtańsze podróby z Allegro na ogół działają, ale oczywiście trafiaja się buble. Poza tym przepłaciłeś trochę, wymiana pompy jest prosta a wszystoi opisano na forum
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
no tak stety albo niestety mam LPG i rzeczywiscie poziom paliwa w zbiorniku byl niewielki troszke ponad rezerwe........z tego co ja wiem w sklepie ktorym kupowalem pompe reklamacji nie uwzgledniaja jezeli ktos ma LPG czyli tak jak w moim przypadku;/czyli co jednak trzeba kupic nowa pompe i wymienic kolejny raz a ciezko to zrobic??trzeba dawac powtornie do magika??
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak wymienić znajdziesz szukajką. A benzyny w baku musisz troche mieć - niema wyjścia, albo zakładaj to odcięcie - równiez opisywane wiele razy jak to zrobić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie ma sensu naprawiać. Mozesz kupić tańszą - zobacz ceny na allegro. Chociaż ja akurat mam od 3 lat pompę za 200 zeta firmy meat doria - ze sklepu, ale to wsio ryba.
ja mam taką http://www.autosklep.istore.pl/sklep,19 ... 095,0.html ty potrzebujesz 1-1.2 barowej
ja mam taką http://www.autosklep.istore.pl/sklep,19 ... 095,0.html ty potrzebujesz 1-1.2 barowej
-
- Mały gagatek