kilka różnych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
kilka różnych
Witam forumowiczów.Mam kilka problemów:
1.nie mogę wyjąć kasety z wkładką w drzwiach bagażnika(centralny zamek),
2.najpierw nie wchodził klucz do wkładki a teraz wchodzi ale nie chce się przekręcić,
3.otwieranie i domykanie szyb z klucza działa,domykanie szyb z pilota działa ale nie działa otwieranie z pilota,
4.wycieraczki czasowe-działa tylko jedna prędkość,
5.jak wymontować zestaw wskaźników,
6.świeci się kontrolka poduszki kierowcy,
1.nie mogę wyjąć kasety z wkładką w drzwiach bagażnika(centralny zamek),
2.najpierw nie wchodził klucz do wkładki a teraz wchodzi ale nie chce się przekręcić,
3.otwieranie i domykanie szyb z klucza działa,domykanie szyb z pilota działa ale nie działa otwieranie z pilota,
4.wycieraczki czasowe-działa tylko jedna prędkość,
5.jak wymontować zestaw wskaźników,
6.świeci się kontrolka poduszki kierowcy,
bogmaj
-
- Forum Master
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wyciagnąć listwe-zaślepke nad kierownicą, pod nia sa wkręty licznikabogmaj22 pisze:5.jak wymontować zestaw wskaźników,
Komputer i BAG COM , lub inny tester, jeżeli bład sporadyczny, to skasować. Często nie łaczą kostki pod siedzeniami od poduszek bocznych.bogmaj22 pisze:6.świeci się kontrolka poduszki kierowcy,
poolak2006 mam do Ciebie pytanie
Wymieniłem baterie w kluczyku. ( auto rocznik 99 )
Wszystko działa poprawnie , ale co mam zrobić , aby było domykanie szyb z pilota .
Domykanie szyb i otwieranie szyb z klucza działa , natomiast co powinienem zrobić aby działało domykanie z pilota ? Gdy mam otwarte szyby i zamykam auto z pilota to szyby się nie domykają , nie wspominając tu o otwieraniu z pilota szyb bo także tego nie mam.
Czy w aucie z tego rocznika tak już jest ? ( bo nie mam żadnej diody ... )
Dzięki z góry za odp.
Wymieniłem baterie w kluczyku. ( auto rocznik 99 )
Wszystko działa poprawnie , ale co mam zrobić , aby było domykanie szyb z pilota .
Domykanie szyb i otwieranie szyb z klucza działa , natomiast co powinienem zrobić aby działało domykanie z pilota ? Gdy mam otwarte szyby i zamykam auto z pilota to szyby się nie domykają , nie wspominając tu o otwieraniu z pilota szyb bo także tego nie mam.
Czy w aucie z tego rocznika tak już jest ? ( bo nie mam żadnej diody ... )
Dzięki z góry za odp.
-
- Forum Master
A przed wymianą jak miałeś ? domykały się z pilota?
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 00:18 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
- bandit_600
- Ma gadane
- Kontakt:
jestgrizzly83 pisze:Nie. Nie domykały się z pilota , ale może jest to do zrobienia ?;)
to znaczy jaka? - na którym ustawieniu działaja?bogmaj22 pisze:4.wycieraczki czasowe-działa tylko jedna prędkość,
zdjac osłonę klapy bagażnika, wypiac zapinkę - wysunac wkładkębogmaj22 pisze:1.nie mogę wyjąć kasety z wkładką w drzwiach bagażnika(centralny zamek),
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 09:40 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Greg , więc w jaki sposób ?
p.s ja mam pilot przy kluczyku , jeśli można tak powiedzieć . Nie mam osobnego pilota i osobnego kluczyka , więc czy jest możliwość domknięcia otwartych szyb przy zamykaniu auta z "oddali" tak aby zamykając auto , zazbrajał się alarm , zamykał zamek i domykały szyby ... tego trzeciego właśnie nie mam. Uff już bardziej wyczerpująco nie moge napisać
p.s ja mam pilot przy kluczyku , jeśli można tak powiedzieć . Nie mam osobnego pilota i osobnego kluczyka , więc czy jest możliwość domknięcia otwartych szyb przy zamykaniu auta z "oddali" tak aby zamykając auto , zazbrajał się alarm , zamykał zamek i domykały szyby ... tego trzeciego właśnie nie mam. Uff już bardziej wyczerpująco nie moge napisać

-
- Użytkownik
kilka różnych
greg napisałeś,że zdjąć tapicerkę,wypiąć spinkę i wysunąć wkładkę.Czy to jest zapinka w kształcie drutu powyginana?Bo jeśli tak to wyjąłem ją ale wkładka nie chce wyjść.Trzeba ją wypchnąć do środka w kierunku bagażnika?Co do wycieraczek nie wiem na której prędkości pracują.Chodzi o włączanie na czasowych prędkościach.Powinny być cztery uruchamiane małym włącznikiem umieszczonym na manetce.Podobno jest za to odpowiedzialny przekaźnik chyba 377.
bogmaj
zgadza się, to ten największy przekaźnik, wymontuj go, zdejm obudowę i sprawdź jak wyglądają w nim luty na płytce drukowanej oraz czy nie widać śladów zjarania cewki, jeśli cewka będzie spalona to trzeba wymienić na nowy a tak to popraw luty i sprawdź czy będzie działał.bogmaj22 pisze:Podobno jest za to odpowiedzialny przekaźnik chyba 377.