JAkieś dziwne odgłosy z tylnego zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAkieś dziwne odgłosy z tylnego zawieszenia
Mam taki problemik że jak jade autem to ostatnio z tyłu dochodza odgłosy typu "odkręcanie zardzewiałej nakrętki". Czasami mogę przejechac partę kilometórw i nic a czasmi przez 40 km ciągle ten odgłos. Wymieniłem: amorki + talerzyki pod spręzyny 20 tyś, tuleje belki ok 20 tyś, łozyska ok 10 tyś. Co to może być???
- Paweł Marek
- V.I.P.
być może dokręciłeś nakrętki tulei belki na podniesionym aucie. Poluzuj, i dokręć jak auto stoi na kołach, może akurat będzie poprawa.Jajcek pisze:tuleje belki ok 20 tyś,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Jaszczur89
- Nowicjusz
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy ten dźwięk jest proporcjonalny do prędkości ? bo jak tak to warto też spr... łożyska i układ hamulcowy . na szczęście wiele elementów tam nie ma , powinienieś szybko znaleść powodzenia .
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 12:56 przez Tomasz Bis, łącznie zmieniany 2 razy.
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
Jajcek, a to skrzypienie słychać bardziej z wnętrza auta, czy z zewnątrz też?
U mnie w mk2 przyczyną wkurzających dźwięków był włącznik oświetlenia bagażnika, umieszczony w parapecie. Ocierał on o plastikowy ogranicznik przykręcony do klapy, widocznie klapa albo parapet musiał się odrobinę poruszać na nierównościach i plastik tarł o plastik. Założyłem na ten bolec włącznika na wcisk jakąś gumkę (coś w stylu jak na tej aukcji: http://allegro.pl/item721242874_wylaczn ... _ford.html ) i cisza. Niby drobiazg a teraz jeździ się o wiele przyjemniej
U mnie w mk2 przyczyną wkurzających dźwięków był włącznik oświetlenia bagażnika, umieszczony w parapecie. Ocierał on o plastikowy ogranicznik przykręcony do klapy, widocznie klapa albo parapet musiał się odrobinę poruszać na nierównościach i plastik tarł o plastik. Założyłem na ten bolec włącznika na wcisk jakąś gumkę (coś w stylu jak na tej aukcji: http://allegro.pl/item721242874_wylaczn ... _ford.html ) i cisza. Niby drobiazg a teraz jeździ się o wiele przyjemniej