zdemontowanie chromów z wąskiego zderzaka w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zdemontowanie chromów z wąskiego zderzaka w mk2
mam pytanko jak zdemontować chromy w wąskim zderzaku aby ich nie uszkodzić .
chce je zregenerować zeby wyglądały jak nowe a nie chce ich iszkodzić mam oryginalne zderzaki z chromami ale powłoka gumowo plastikowa jest już trochę matowa , może ktoś się na tym zna i pogłby mi pomoc .
chce je zregenerować zeby wyglądały jak nowe a nie chce ich iszkodzić mam oryginalne zderzaki z chromami ale powłoka gumowo plastikowa jest już trochę matowa , może ktoś się na tym zna i pogłby mi pomoc .
Obawiam sie ze nie da sie wymontowac tych chromow ze zderzaka. Na forum juz sie takie pytania pojawiały. Zeby miec pewnośc wyszukaj odpowiednie posty. Niektorzy ludzie do odnowy tego elementu uzywaj specialnej pasty do elementów chromowanych lub środka lekko ściernego do polerowania lakierów. W wiekszości przypadkow zdawało to egzamin
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- barteKKK03
- V.I.P.
Cod o nazwy to nie pamietam jak sie pasta typowo do chromu nazywała. Mozesz uzyc psaty leko ściernej do lakieów samochodowych tempo czy politury. nanosisz na zderzak i polerujesz do uzyskania zadowalajacego efektu. Kiedys tak wyczysciłem końcówki układu wydechowego ktroe były z chromu. Pasta tempo (8zł) i jazda. na stronie firmy Sonax znalazłem preprat do chromu: SONAX Chrom & Alu. Nie wiem jednak ile kosztuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- barteKKK03
- V.I.P.
Najlpeiej robic to gdy autko postoi w sloncu wszyskto zmieknie, tak samo przy zakladniau polyzc chromik na sloncu
W pierwszej kolejnosci trzeba sciagnac blaszki od wewnatrz zderzaka. bez sciagniecia go bedzie ciezko. potem wystraczy podwadzic go nozykiem delikatnie az wyskoczy z zaczepów ( na fotkach) i i schodzi jak marzenie a potem go spowrotem wcisnac ( na czerowno zaznaczone go sie wciska) zadna sztuka
[youtube][/youtube]
potem przy zakladniu najpierw zaloz po 2 stronach i zaloz blaszki od wewnatrz i potem wciskaj pokolei
W pierwszej kolejnosci trzeba sciagnac blaszki od wewnatrz zderzaka. bez sciagniecia go bedzie ciezko. potem wystraczy podwadzic go nozykiem delikatnie az wyskoczy z zaczepów ( na fotkach) i i schodzi jak marzenie a potem go spowrotem wcisnac ( na czerowno zaznaczone go sie wciska) zadna sztuka
[youtube][/youtube]
potem przy zakladniu najpierw zaloz po 2 stronach i zaloz blaszki od wewnatrz i potem wciskaj pokolei
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 12:59 przez skazany88, łącznie zmieniany 4 razy.