Dzwięk przy skręcaniu kierownicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dzwięk przy skręcaniu kierownicą
Witam,
Czy moze mnie ktoś naprowadzic co moze byc przyczyna dziwnego dźwięku ktory wydobywa sie z przodu samochodu w momencie jak na max skręcam kierownicą w lewo bądz prawo, dźwięk powtarza sie regularnie . Proszę o pomoc.
Czy moze mnie ktoś naprowadzic co moze byc przyczyna dziwnego dźwięku ktory wydobywa sie z przodu samochodu w momencie jak na max skręcam kierownicą w lewo bądz prawo, dźwięk powtarza sie regularnie . Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 01:30 przez Pszon, łącznie zmieniany 1 raz.
zależy jaki jest to dźwięk bo na pewno będzie chodziło o wspomaganie a gdy się skręci kierownicę do oporu to słychać jak pompa ciężej chodzi (pracuje) i wtedy słychać taki dźwięk ale nie jest on aż tak głośny może pompę masz na wykończeniu lub mało płynu, w zbiorniczku wspomagania jest miarka sprawdź czy masz stan (poziom między mini i max)
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
viewtopic.php?f=87&t=499866
- hijacker4
- Użytkownik
Pszon, szawello-> wybite łożysko amortyzatora przedniego (koszt około 30zł), jeśli to by była pompa lub cos z hydraulika to byście słyszeli szum pisk itp ale nie zgrzyt.
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2009 19:17 przez hijacker4, łącznie zmieniany 1 raz.