Lampka wnętrza z opóźnieniem wygaszenia.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Bart
- V.I.P.
- Auto: SS2 TSI
- Silnik: CDAA
- Kontakt:
Lampka jak nie gasła tak nie gaśnie. Dodam jeszcze, że przy włączonym silniku delikatnie miga (faluje) równo z obrotami.
Ostatnio zmieniony wt gru 11, 2007 19:59 przez Bart, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
A ja polecam Wam wszystkim to:
http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/48409/ ... ntazu.html
Rewelacja za te cene,mam to od dawna zamontowane-wszystkie funkcje lampki,jak w nowych autach.Dla nieobeznanych z elektroniką są też zmontowane zestawy.
http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/48409/ ... ntazu.html
Rewelacja za te cene,mam to od dawna zamontowane-wszystkie funkcje lampki,jak w nowych autach.Dla nieobeznanych z elektroniką są też zmontowane zestawy.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ogólnie jeżeli lampka z opóźnieniem nie wyłącza się po zamknięciu drzwi (a zwykła się wyłącza), to lampka jest uszkodzona. Spotkałem się już z czymś takim. Można ją dość prosto przerobić na zwykłą - wystarczy odgiąć nieco trzy blaszki, które przechodzą nad układem elektronicznym i są z nim połączone. Praca silnika nie ma tu nic do rzeczy - w mkII nie było jeszcze funkcji gaszenia lampki po włożeniu kluczyka.
Ogólnie lampka gaśnie zawsze z kilkusekundowym opóźnieniem.
- ale gaśnie z opóźnieniem? Jak tak, to wszystko jest ok, bo tu chodzi o opóźnienie, a nie o ściemnianie.BlukeR pisze:To ja podepne sie pod temat .
Mialem zwykla lampke a kupilem ze sciemniaczem .
No i lipa bo lampka dziala jak zwykla czyli bez sciemniania :/
Ma ktos jakis pomysl ?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
alarm albo centralny zamek jest? U mnie po założeniu non ori centrala musialem wstawić diode przed lampką bo inaczej sie paliła cały czas.bartvw pisze:To może można ją przerobić, żeby działała jak zwykła, czyli gasła od razu po zamknięciu drzwi... ?
Sprawdzałeś czy gaśnie jak odkręcisz OBIE krańcówki (z obu drzwi)
można obejść elektronike wyjmując płytkę z lampki. Ale najpierw sprawdź samą lampkę podłączając na krótko stałą masę (brąz) i plus przy położeniu włącznika na te pozycje bez podtrzymania i odepnij mase, jeśli zgaśnie to znaczy że coś z instalką nie teges
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Nie , gasnie odrazu po zamknieciu drzwiLipek81 pisze:Ogólnie jeżeli lampka z opóźnieniem nie wyłącza się po zamknięciu drzwi (a zwykła się wyłącza), to lampka jest uszkodzona. Spotkałem się już z czymś takim. Można ją dość prosto przerobić na zwykłą - wystarczy odgiąć nieco trzy blaszki, które przechodzą nad układem elektronicznym i są z nim połączone. Praca silnika nie ma tu nic do rzeczy - w mkII nie było jeszcze funkcji gaszenia lampki po włożeniu kluczyka.
- ale gaśnie z opóźnieniem? Jak tak, to wszystko jest ok, bo tu chodzi o opóźnienie, a nie o ściemnianie.BlukeR pisze:To ja podepne sie pod temat .
Mialem zwykla lampke a kupilem ze sciemniaczem .
No i lipa bo lampka dziala jak zwykla czyli bez sciemniania :/
Ma ktos jakis pomysl ?
Witam
Trochę odgrzebie stary temat, ale jeśli ktoś ma podobny problem to zapraszam:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=253049
Trochę odgrzebie stary temat, ale jeśli ktoś ma podobny problem to zapraszam:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=253049
Projektowanie elektroniki. Inteligentne oświetlenie w samochodzie.
www.sfar.pl
www.forum.sfar.pl
www.sfar.pl
www.forum.sfar.pl