wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wycieraczki
Cze...mam w moim golfiku problem z wycieraczkami...po właczeniu ida bardzo wolno tak jakby sily nie mialy i w pewnym momecie stana i robia pozniej takie skoki po kilka cm...jak ponowie właczenie to juz tylko skokami po ok 5 cm ida i caly cykl robia z kilka minut... jak pomoge reka to jakos cykl wykonaja....po wlaczeniu slychac jakies klikanie pod kierownica...reasumujac zachowuja sie tak jakby gumy do szyby sie pokleily i silnik nie mial sily uvciagnac...mial ktos podobny problem...nawet nie wiem czy to moze byc cos z elektryka czy cos mechanicznego...pozdr
robi
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Podobny problem mialem w Seacie, wyrobil sie tryb w silniczku wycieraczek.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
wycieraczki
hej Ginter...podpowiedz mi jak wygladala naprawa tego elementu...trzeba caly silniczek wymienic czy tylko ten tryb i jak wyjmuje sie ten nieszczesny silnik...dzieki za podp
robi
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nie wiem czy znajdziesz nowy tryb, ja kupilem drugi silniczek uzywke (ale przed zaplaceniem obejrzalem tryb) na allegro. Musisz zdjac podszybie (plastiki przy szybie po podniesieniu maski), zdjac ramiona wycieraczek i odkrecic silniczek..
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Re: wycieraczki
Witam,robi2502 pisze:Cze...mam w moim golfiku problem z wycieraczkami...po właczeniu ida bardzo wolno tak jakby sily nie mialy i w pewnym momecie stana i robia pozniej takie skoki po kilka cm...jak ponowie właczenie to juz tylko skokami po ok 5 cm ida i caly cykl robia z kilka minut... jak pomoge reka to jakos cykl wykonaja....po wlaczeniu slychac jakies klikanie pod kierownica...reasumujac zachowuja sie tak jakby gumy do szyby sie pokleily i silnik nie mial sily uvciagnac...mial ktos podobny problem...nawet nie wiem czy to moze byc cos z elektryka czy cos mechanicznego...pozdr
Jeżeli po włączeniu wycieraczek słyszysz przy szybie od strony kierowcy jak pracuje silniczek wycieraczek to nie jest to nic z elektryką. Najprawdopodobniej zaśniedziały Ci przeguby wycieraczek. Sam miałem tak niedawno i po wyczyszczeniu wszystko działa jak należy.
Tu masz ładnie opisane krok po krok u co należy zrobić by wyczyścić te przeguby:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Re: wycieraczki
Zgadza sie ja miałem to samo- silniczka nie kupuj- ale nie udało mi sie wyczyscic przy wybijaniu pekła oska tak była zapieczona i kupiłem nówkę za 34zł http://www.allegro.pl/item718683644_mec ... _nowy.html i dział juz rok ok, a w ASO kosztuje oryginał 250zł a uzywka ok 100złDEX4 pisze:Witam,robi2502 pisze:Cze...mam w moim golfiku problem z wycieraczkami...po właczeniu ida bardzo wolno tak jakby sily nie mialy i w pewnym momecie stana i robia pozniej takie skoki po kilka cm...jak ponowie właczenie to juz tylko skokami po ok 5 cm ida i caly cykl robia z kilka minut... jak pomoge reka to jakos cykl wykonaja....po wlaczeniu slychac jakies klikanie pod kierownica...reasumujac zachowuja sie tak jakby gumy do szyby sie pokleily i silnik nie mial sily uvciagnac...mial ktos podobny problem...nawet nie wiem czy to moze byc cos z elektryka czy cos mechanicznego...pozdr
Jeżeli po włączeniu wycieraczek słyszysz przy szybie od strony kierowcy jak pracuje silniczek wycieraczek to nie jest to nic z elektryką. Najprawdopodobniej zaśniedziały Ci przeguby wycieraczek. Sam miałem tak niedawno i po wyczyszczeniu wszystko działa jak należy.
Tu masz ładnie opisane krok po krok u co należy zrobić by wyczyścić te przeguby:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
-
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
robi2502, Dwa tygodnie temu miałem identycznie to samo -rozbiórka czyszczenie ,wyskrobanie syfu z tulejek , smarowanko ,złożenie do kupy i radocha z nienagannej pracy .Przy rozbiórce z tulejek zachować szczególną delikatność -lepiej dłużej a dobrze i bez uszkodzeń mnie zjęło to 1,5 godzinki - powodzonka.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.