Problem ze skrzynią
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze skrzynią
Mam taki problem, a mianowicie cos mi sie tlucze w skrzyni, cos w stylu jakby jakies lozysko tarlo i dzieje sie to tylko wtedy gdy puszcze noge z gazu, hamuje silnikiem. Jak dodam gaz lub wcisne sprzeglo jest cicho, prawie cicho. Co to moze byc?
a oprocz tego co to moze jeszcze byc? Rowniez biegi ciezko wchodza. Jestem laikiem w tym temacie ale wolalbym wiedziec co moze byc przyczyna i jaki moze byc koszt naprawy. Koles od ktorego kupowalem samochod mowil ze to jakies lozysko mu wymieniali i zalozyli za duze... ? Nie do konca mu wiezylem w to ale spuscil z ceny. Mialo sie dotrzec po 2000 km ale dalej sie nie dotarlo, chce autko doprowadzic do stanu swietnosci no i buczenie mnie denerwuje... Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
skrzynia biegów
Witam ja raczej powiem ze jest to typowe ,dla uszkodzonej skrzyni biegów montowanej w Golfach MK IV 1,4B i 1,6B .
W celu sprawdzenia sugesti nalezy spóścić olej ze skrzyni bedzie na 100% koloru metnego stalowego wiec bedziesz musiał jak najszybciej wyciagac skrzynie do remontu koszt remontu w zależności od uszkodzeń od 700zł w góre.
pozdrawiam
W celu sprawdzenia sugesti nalezy spóścić olej ze skrzyni bedzie na 100% koloru metnego stalowego wiec bedziesz musiał jak najszybciej wyciagac skrzynie do remontu koszt remontu w zależności od uszkodzeń od 700zł w góre.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 12:40 przez tiktaczek1, łącznie zmieniany 2 razy.