mam problem z prawej strony silnika jeśli stoimy przed autem z przodu wychodzi przewód z płynem chłodzacym czarny gómowy który jest podłączony przez redukcję niby plastikową ta własnie redukcja przepuszcza mi płyn poprostu jakby sie robi plastyczna pod wpływem temperatury tak myśle czy to jest normalne bo to juz miałem wymieniane bo wcześniejsz pękła i też była nieszczelna jednak z tą nową się dzije podobnie wpadłem na pomysł że sobie wytocza tą część czyli (nazwana wczesnie redukcje ) moze ktoś zna przyczynę a może to normalne tylko nie co 2 miesiące !! wcześniej badałem sprawę bo nic nie było widac z kąd to sie sączy a silnik mokry wyglądało jakby z pod uszczelki pod główicą!i miałem pietra teraz to wykryłem tylko jak często to wymieniać będe !! wpadłem na pomysł wytoczenia takiej części ze stali jakiejs kwasówki, miedzi czy aluminium czy to dobry pomysł ktos juz miał taki problem ???
POMOCY!!!!!!!!! pozdrawiam
uciekajacy płyn chłodzący
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master