Pasek rorządu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek rorządu.
Witam.
Albo wyszukiwarka nie działa jak należy;], albo jeszcze nikt nie zagadał na ten temat.
Po naprawie układu wspomagania (wymiana klinowego ) skaszaniła się pompa od chłodziwa. Sprawa będzie zamknięta na warsztacie, bo aby to cos wykręcić muszę się dobrać do rozrządu. Aż taki kozak nie jestem więc pozostawiam to fachowcom.
Padło jednak stwierdzenie, że obecny pasek ma już jakieś mikropęknięcia i lepiej jest go wymienić już teraz puki wszystko jest na wierzchu.
Trochę się zdziwiłem bo pasek rozrządu wymieniałem rok temu i od tamtej pory machnąłem tylko 20 tys km. Podejrzewam, że wtedy mnie poprostu wyrolowali, a sam tego nie przypilnowałem:/
I oto moje pytanie :
"Jakiej firmy pasek kupić".
Przejrzałem allegro zapaskami, i takie w granicach mojej wydolności finansowej to paski:
GATES
CONTITEH.
Który jest lepszy?
Albo wyszukiwarka nie działa jak należy;], albo jeszcze nikt nie zagadał na ten temat.
Po naprawie układu wspomagania (wymiana klinowego ) skaszaniła się pompa od chłodziwa. Sprawa będzie zamknięta na warsztacie, bo aby to cos wykręcić muszę się dobrać do rozrządu. Aż taki kozak nie jestem więc pozostawiam to fachowcom.
Padło jednak stwierdzenie, że obecny pasek ma już jakieś mikropęknięcia i lepiej jest go wymienić już teraz puki wszystko jest na wierzchu.
Trochę się zdziwiłem bo pasek rozrządu wymieniałem rok temu i od tamtej pory machnąłem tylko 20 tys km. Podejrzewam, że wtedy mnie poprostu wyrolowali, a sam tego nie przypilnowałem:/
I oto moje pytanie :
"Jakiej firmy pasek kupić".
Przejrzałem allegro zapaskami, i takie w granicach mojej wydolności finansowej to paski:
GATES
CONTITEH.
Który jest lepszy?
- j_a_r_o_o_o
- Ma gadane
- Kontakt:
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gates też jest używany w ASO, ale to to sama półka co Contitech, natomiast co do Boscha słyszałem od mechaniora, że lipne są.
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:03 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo